Sport

DOMINIRALI ŠURKOVIĆ, BRASSARD, DAMIĆ I BALETIN Jugovi plivači u Grad se vratili sa 17 odličja

U Zagrebu je od 29. srpnja do 1. kolovoza održano Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine mlađih juniora, juniora i mlađih seniora. Nastupilo je ukupno 310 natjecatelja iz 34 kluba. PK Jug predstavljalo je 11 članova. Svakog natjecateljskog dana u jutarnjem dijelu plivale su se kvalifikacije, a popodne finala.

Ukratko, Jugovi plivači osvojili su ukupno 17 odličja od kojih 8 zlatnih, 6 srebrenih i 3 brončane. Višestruki državni prvaci i osvajači po 8 medalja postali su Mario Šurković i Michel Brassard, a najbolja u državi je i naša muška juniorska štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić. U ukupnom ekipnom poretku Jugova muška ekipa zauzela je visoko 4. mjesto u konkurenciji 34 kluba. Mario Šurković postavio je novi mlađi juniorski državni rekord u disciplini 200 mješovito.

Mlađi junior Mario Šurković okitio se s čak 5 titula državnog prvaka, te osvojio ukupno 8 pojedinačnih medalja od kojih 4 zlatne, 3 srebrene i 1 brončanu. Osim toga osvojio je i već spomenuto štafetno zlato. Bio je 3x zlatni na 200 mješovito i to u konkurenciji mlađih juniora, juniora i mlađih seniora. Srebreni je bio na 50 slobodno u mlađoj juniorskoj i juniorskoj konkurenciji. U disciplini 100 slobodno osvojio je mlađe juniorsko zlato, juniorsko srebro i mlađu seniorsku broncu. Posebno vrijedi istaknuti da je Mario u utrci 200 mješovito oborio 10 godina star državni rekord plivavši 75 stotinki brže. Novo najbolje ml.juniorsko vrijeme sada iznosi 2:06.85!

Junior Michel Brassard okitio se s 4 titule državnog prvaka te osim štafetnog zlata osvojio također 8 pojedinačnih medalja od kojih su 3 zlatne, 3 srebrene i 2 brončane. Pobjedio je u trci 800 slobodno, te tako postao novi državni prvak u kategorijama juniora i ml.seniora, dok je u trci 400 slobodno uzeo juniorsko zlato i ml.sen srebro. Također, bio je srebreni na 100 leptir u juniorskoj i mlađoj seniorskoj, te brončani u disciplini 200 slobodno u kategorijama juniora i mlađih seniora.

Veliki uspjeh ostvarila je Jugova muška juniorska štafeta osvojivši naslov državnog prvaka u disciplini 4×200 slobodno. Plivali smo u sastavu: Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić. Odlične nastupe na ovom PH imao je junior Đivo Damić koji je čak tri puta bio četvrtoplasirani, te tako ostao na korak do medalje. Bio je 4. junior u disciplinama 400, 800 i 1500 slobodno. U mlađoj seniorskoj konkurenciji bio je 4. na 800 i 1500 slobodno, te 6. na 400 slobodno.

Zapažen nastup imao je i naš mlađi senior Đivo Matović koji je zauzeo čak 3 puta 5. mjesto i to u disciplinam 400, 800 i 1500 slobodno. Na korak do postolja ostala je i muška juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Baletin, Brassard, Damić, Šurković. Na kraju smo bili 4.

U utrci 4×100 mješovito mix m-ž u kojoj mlađi juniori su zauzeli 6. mjesto u sastavu: Marko Baletin, Mario Šurković, Antonia Šurković i Katarina Nenadić. Ženska mlađa juniorska štafeta 4×100 mješovito zauzela je 6. mjesto, a nastupile su u sastavu: Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Šurković, Antonia Ljuban.

Tri plasmana u popodnevna finala zabilježio je mlađi junior Marko Baletin. Plivao je u B finalu utrke 200 leđno, te na kraju zauzeo 7. mjesto. U B finalu nastupio je i u trci 100 leđno u kojoj je na kraju bio 9. U C finalu nastupio je na 400 slobodno, te zauzeo 14. mjesto. U B finalu utrke 50 delfin nastupila je juniorka Adriana Marinović, te na kraju zauzela 13. mjesto.

Nastupe u C finalima zabilježile su i mlađe juniorke: Katarina Nenadić plivala je u dva finala – na 50 slobodno u kojoj je na kraju bila 11., te u disciplini 200 slobodno u kojoj je zauzela 13. mjesto. Antonia Šurković u disciplini 100 leđno u kojoj je zauzela 13. mjesto, baš kao i Antonia Ljuban u disciplini 50 slobodno. Sjajan ekipni uspjeh zabilježili su Jugovi plivači koji su se na listi uspješnosti klubova u muškoj konkurenciji plasirali na visoko 4. mjesto u konkurenciji 34 kluba. Plivačice su zauzele 25. mjesto.

Pročitajte još

ZBOG LOŠIH REZULTATA Bačić nije više trener Squarea

Dulist

MARO LUČIĆ, NOVI TRENER KK DUBROVNIK Momčad je spremna. Vidim samo pozitivne pomake

Mia Njavro

Evo i rezultata dvanaestog kola prve i druge stolnoteniske lige

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija