Natrag
23.2.2019 10:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

DOM NA MEDAREVU Bit će omogućeni svi uvjeti za skrb starijih i nemoćnih osoba

11.4.2018 @ 22:05 Dulist Grad

Podijelite:

Projekt doma za starije i nemoćne osobe ‘Medarevo’ bio je tema radnog sastanka koji je gradonačelnik Mato Franković održao sa savjetnicom za projekt dnevnog boravka osoba treće životne dobi Olgom Muratti i ravnateljicom doma za starije i nemoćne Domus Christi Mirjanom Vujinović.

Sastanku su u ime grada nazočile i zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

Cilj sastanka bio je između ostalog utvrditi realne potrebe za kapacitetima, oblicima smještaja u budućem domu, kao i svim ostalim uslugama koje će ovaj objekt pružati, a što će se potanko definirati projektnim rješenjem.

Ono što je utvrđeno, a predviđeno je i projektnim zadatkom iz ožujka 2018. godine, jest da će budući Dom ‘Medarevo’ uz stalni smještaj korisnika pružati i dnevnu skrb kroz uslugu dnevnog boravka, od čega će dio biti posebno prilagođen potrebama osoba s demencijom, čemu će se pri projektiranju posvetiti posebna pažnja. Predviđanja stručnog tima jesu da će upravo potražnja korisnika za dnevnom skrbi biti naglašena, a što je oblik skrbi koji nedostaje na gradskom području.

Podsjetimo, na nedavno održanom sastanku vodstvo zaklade Blaga djela iskazalo je spremnost za sudjelovanje u financiranju izgradnje, dok se dio potrebnih sredstava planira angažirati kroz sredstva EU fondova.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana