Grad

DOM NA MEDAREVU Bit će omogućeni svi uvjeti za skrb starijih i nemoćnih osoba

DOM NA MEDAREVU Bit će omogućeni svi uvjeti za skrb starijih i nemoćnih osoba

Projekt doma za starije i nemoćne osobe ‘Medarevo’ bio je tema radnog sastanka koji je gradonačelnik Mato Franković održao sa savjetnicom za projekt dnevnog boravka osoba treće životne dobi Olgom Muratti i ravnateljicom doma za starije i nemoćne Domus Christi Mirjanom Vujinović.

Sastanku su u ime grada nazočile i zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

Cilj sastanka bio je između ostalog utvrditi realne potrebe za kapacitetima, oblicima smještaja u budućem domu, kao i svim ostalim uslugama koje će ovaj objekt pružati, a što će se potanko definirati projektnim rješenjem.

Ono što je utvrđeno, a predviđeno je i projektnim zadatkom iz ožujka 2018. godine, jest da će budući Dom ‘Medarevo’ uz stalni smještaj korisnika pružati i dnevnu skrb kroz uslugu dnevnog boravka, od čega će dio biti posebno prilagođen potrebama osoba s demencijom, čemu će se pri projektiranju posvetiti posebna pažnja. Predviđanja stručnog tima jesu da će upravo potražnja korisnika za dnevnom skrbi biti naglašena, a što je oblik skrbi koji nedostaje na gradskom području.

Podsjetimo, na nedavno održanom sastanku vodstvo zaklade Blaga djela iskazalo je spremnost za sudjelovanje u financiranju izgradnje, dok se dio potrebnih sredstava planira angažirati kroz sredstva EU fondova.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist