Crna kronika

DOLIJAO LOPOV IZ METKOVIĆA Krao bicikle radi preprodaje dijelova

DOLIJAO LOPOV IZ METKOVIĆA Krao bicikle radi preprodaje dijelova

Policijski službenici Policijske postaje Metković su temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, izvršili pretragu obiteljske kuće u Metkoviću kojom se koristi 33-godišnjak, osumnjičen za veći broj kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. Pretragom je pronađeno 11 bicikli koje su bile zapakirane i spremne za dalju preprodaju, a za koje je utvrđeno da potječu od serije kaznenih djela teških krađa i krađa koje su posljednjih nekoliko dana počinjene na području Metkovića, Ploča i Opuzena.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak, koristeći se podobnim alatom, prekidao metalne lance kojim su bicikle bile osigurane, nakon čega ih je rastavljao u dijelove i nudio na prodaju putem internetskog oglašavanja.
Od spomenutih 11 bicikli, pet ih je otuđeno na području Metkovića te po jedna na području Opuzena i Ploča dok se za preostale 4 bicikle utvrđuje porijeklo, ali se pretpostavlja da su također otuđene kaznenim djelima.
Sva kaznena djela počinjena su u vremenskom razdoblju od 31. siječnja do 8. veljače, a otuđene bicikle su bile osigurane sigurnosnim lancem u stambenim zgradama vlasnika.
Bicikle će biti vraćene vlasnicima, a policija protiv osumnjičenog 33-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist