Natrag
21.2.2019 07:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Dolaze nova vremena, mogućnosti i izazovi”

2.4.2013 @ 15:40 Baldo Marunčić Politika
7;7

Podijelite:

Konavoski HSS predstavio je gospodarski program za predstojeće lokalne izbore u Dvorani Stjepana Radića u Čilipima. Na predstavljanju programa istaknuti su svi projekti koje je HSS pokrenuo u Konavlima iz opozicije u proteklih dvadeset godina.

Program je razrađen u pet modula, a temelji se na tri osnovna područja: gospodarskom razvoju, demografskoj politici i učinkovitoj lokalnoj samoupravi.

-Održivi razvoj, spoj zelenih i plavih Konavala, snažni razvoj maloga poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta trebaju biti u središtu pozornosti nove općinske uprave.  Općinske službe moraju raditi i biti sposobne nositi razvojne projekte, povlačiti sredstva EU fondova, a mjesnim odborima treba vratiti ulogu i  odgovornost – ustvrdio je Matija Novaković. 
 
-HSS-ov stručni tim je izradio najbolji program temeljen na bogatom iskustvu u realizaciji razvojnih projekata, preuzimajući primjere dobre prakse iz Hrvatske i svijeta i vodeći računa o našim posebnostima, ali i  izazovima koji su pred nama – naglasio je potpredsjednik HSS-a Niko Karaman.
HSS-ovci  su predstavili i konkrente mjere koje je potrebno donijeti u svrhu ostvarivanja zacrtanih ciljeva, a planirano je i osnivanje konavoske razvojne kuće "Korak" te redefiniranje uloge turističke zajednice i ustanove u kulturi.

-Dolaze nova vremena, nove mogućnosti i izazovi. Oni koji budu znali iskoristit će tu priliku i dodatno se razviti i napredovati, a oni koji nisu sposobni i koji se budu bavili prošlošću i samim sobom ne mogu doprinijeti razvoju svoga kraja. Konavlima je potreban konsenzus svih političkih stranaka o ključnim razvojnim pitanjima te će stoga HSS okupljati, a ne razjedinjavati – poručio je predsjednik konavoskog HSS-a Luka Vidak.

Predstavljanju programa je prethodila svečanost otvaranja novouređenih prostora konavoskog HSS-a koje je blagoslovio čilipski župnik don Josip Barišić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana