Politika

“Dolaze nova vremena, mogućnosti i izazovi”

Konavoski HSS predstavio je gospodarski program za predstojeće lokalne izbore u Dvorani Stjepana Radića u Čilipima. Na predstavljanju programa istaknuti su svi projekti koje je HSS pokrenuo u Konavlima iz opozicije u proteklih dvadeset godina.

Program je razrađen u pet modula, a temelji se na tri osnovna područja: gospodarskom razvoju, demografskoj politici i učinkovitoj lokalnoj samoupravi.

-Održivi razvoj, spoj zelenih i plavih Konavala, snažni razvoj maloga poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta trebaju biti u središtu pozornosti nove općinske uprave.  Općinske službe moraju raditi i biti sposobne nositi razvojne projekte, povlačiti sredstva EU fondova, a mjesnim odborima treba vratiti ulogu i  odgovornost – ustvrdio je Matija Novaković. 
 
-HSS-ov stručni tim je izradio najbolji program temeljen na bogatom iskustvu u realizaciji razvojnih projekata, preuzimajući primjere dobre prakse iz Hrvatske i svijeta i vodeći računa o našim posebnostima, ali i  izazovima koji su pred nama – naglasio je potpredsjednik HSS-a Niko Karaman.
HSS-ovci  su predstavili i konkrente mjere koje je potrebno donijeti u svrhu ostvarivanja zacrtanih ciljeva, a planirano je i osnivanje konavoske razvojne kuće "Korak" te redefiniranje uloge turističke zajednice i ustanove u kulturi.

-Dolaze nova vremena, nove mogućnosti i izazovi. Oni koji budu znali iskoristit će tu priliku i dodatno se razviti i napredovati, a oni koji nisu sposobni i koji se budu bavili prošlošću i samim sobom ne mogu doprinijeti razvoju svoga kraja. Konavlima je potreban konsenzus svih političkih stranaka o ključnim razvojnim pitanjima te će stoga HSS okupljati, a ne razjedinjavati – poručio je predsjednik konavoskog HSS-a Luka Vidak.

Predstavljanju programa je prethodila svečanost otvaranja novouređenih prostora konavoskog HSS-a koje je blagoslovio čilipski župnik don Josip Barišić.

Pročitajte još

KAMPANJA POČINJE U ČETVRTAK Tko je predao samo svoj potpis?

Dulist

NOVA EUROPSKA KOMISIJA Dubravka Šuica potvrđena za potpredsjednicu

Dulist

CROBAROMETAR Evo kako bi ‘prošli’ predsjednički kandidati da su danas izbori

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija