Politika

Doktorandica prepisala rad Nine Obuljen?

Doktorandica prepisala rad Nine Obuljen?

U Ministarstvu kulture na pomolu bi mogla biti nova afera. Naime, Dubrovkinja Nina Obuljen (na slici), bivša državna tajnica tog ministarstva, Sveučilištu u Zagrebu prijavila je Martinu Borovac Pečarević,

načelnicu Sektora za europske poslove i medije, jer je uvjerena da je ta načelnica u svom doktorskom radu prepisala dijelove njezina magistarskog rada, piše vecernji list. Na zagrebačkom Sveučilištu potvrdili su da su zaprimili prijavu i da je ona u proceduri.

Autorica prijave navodno je u spornom doktorskom radu pronašla 30 prepisanih stranica, no o sadržaju prijave nije željela govoriti dok Sveučilište ne “presudi” je li riječ o plagijatu ili nije. Nina Obuljen, koja je nedavno izabrana za šeficu Programskog vijeća HRT-a, nije ni htjela otkriti koga je točno prijavila, a do informacije da je riječ o Martini Borovac Pečarević došao je Večernji list.

– Slobodna sam potvrditi da sam podnijela prijavu Odboru za doktorske studije vezanu uz sadržaj jedne disertacije jer smatram da se radi o plagiranju dijela moje magistarske radnje i knjige. Prijava je u sveučilišnoj proceduri i dok procedura ne završi ne bih davala komentare. Smatrala sam da se radi o neovlaštenom preuzimanju dijela mog rada, ali moguće je da sveučilišna tijela zaključe da se ne radi o plagijatu – rekla  je za večernjak Obuljen.

Prozvana Martina Borovac Pečarević je pak u potpunom šoku. Za prijavu nije znala, a doktorski je rad, kaže, napisala u skladu sa svim pravilima.
– Magistarski rad N. Obuljen naveden je u popisu literature koji sam koristila za svoj doktorski rad – rekla je M. Borovac Pečarević.
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist