Natrag
16.2.2019 06:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Doktorandica prepisala rad Nine Obuljen?

8.5.2013 @ 14:16 Nikša Miletić Politika

Podijelite:

U Ministarstvu kulture na pomolu bi mogla biti nova afera. Naime, Dubrovkinja Nina Obuljen (na slici), bivša državna tajnica tog ministarstva, Sveučilištu u Zagrebu prijavila je Martinu Borovac Pečarević,

načelnicu Sektora za europske poslove i medije, jer je uvjerena da je ta načelnica u svom doktorskom radu prepisala dijelove njezina magistarskog rada, piše vecernji list. Na zagrebačkom Sveučilištu potvrdili su da su zaprimili prijavu i da je ona u proceduri.

Autorica prijave navodno je u spornom doktorskom radu pronašla 30 prepisanih stranica, no o sadržaju prijave nije željela govoriti dok Sveučilište ne “presudi” je li riječ o plagijatu ili nije. Nina Obuljen, koja je nedavno izabrana za šeficu Programskog vijeća HRT-a, nije ni htjela otkriti koga je točno prijavila, a do informacije da je riječ o Martini Borovac Pečarević došao je Večernji list.

– Slobodna sam potvrditi da sam podnijela prijavu Odboru za doktorske studije vezanu uz sadržaj jedne disertacije jer smatram da se radi o plagiranju dijela moje magistarske radnje i knjige. Prijava je u sveučilišnoj proceduri i dok procedura ne završi ne bih davala komentare. Smatrala sam da se radi o neovlaštenom preuzimanju dijela mog rada, ali moguće je da sveučilišna tijela zaključe da se ne radi o plagijatu – rekla  je za večernjak Obuljen.

Prozvana Martina Borovac Pečarević je pak u potpunom šoku. Za prijavu nije znala, a doktorski je rad, kaže, napisala u skladu sa svim pravilima.
– Magistarski rad N. Obuljen naveden je u popisu literature koji sam koristila za svoj doktorski rad – rekla je M. Borovac Pečarević.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana