Kultura

DOKAZ UMJETNIČKE VRIJEDNOSTI PLAKATA Oni su svjedoci Meštovićevog vremena

DOKAZ UMJETNIČKE VRIJEDNOSTI PLAKATA Oni su svjedoci Meštovićevog vremena

Izložba plakata iz dokumentacijskih fondova Muzeja Ivana Meštrovića nastalih od 1960-ih godina do danas, naziva Plakati – svjedoci Meštrovićeva vremena otvorena je večeras u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Autorice izložbe su kustosica Atelijera Meštrović u Zagrebu Lana Majdančić i kustosica Muzejskog dokumentacijskog centra Tončika Cukrov.
Prema riječima autorica, muzejski plakati razvijaju svijest o umjetničkim, povijesnim, estetskim, društvenim i tehničkim elementima umjetničkog događaja. Oni posebno prednjače u visini kvalitete svoje likovnosti.
– Ova izložba je prvenstveno poveznica između Zagreba i Dubrovnika, Umjetničke galerije i Atelijera Meštrović – rekla je Majdančić.
Izložba donosi najbolja dostignuća dizajnera i fotografa koji su od 60-ih godina prošlog stoljeća pa do danas, kroz medij plakata, informirali javnost o umjetnosti Ivana Meštrovića i događanjima koja su je promovirala.
Ravnateljica Umjetničke galerije Dubrovnik Vesna Delić-Gozze našalila se i zahvalila svima ‘što su ipak uspjeli naći izložbu u labirintu zatvorenog Straduna’.
– Ovo je priča umjetnosti kako se pojedini grafičar približava temi, ovi plakati prikazuju dobrim dijelom ono što Meštrović zaista jest – rekla je Delić-Gozze.
Izložba ostaje otvorena do 1. svibnja ove godine.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist