Grad

Dokad ‘s glavom u torbi’ preko Zagrebačke?

Dokad 's glavom u torbi' preko Zagrebačke?

Cesta u Zagrebačkoj ulici, jedna od prometnih žila kucavica na području grada Dubrovnika koja povezuje Ilijinu glavicu s Pločama, u jako je lošem stanju već više od dvije godine. Nevjerojatno ili ne, odnosno sramotno ili ne.

Toliko je, naime, prošlo otkad je tom cestom posljednji put prošao stroj tvrtke Mikić koji je ‘ogratao’ površinski sloj mikroasfalta te iza sebe ostavio površinu za koju će malo koji laik, a kamoli stručnjak, kazati da predstavlja nekakav put kojim se može voziti. Dapače, vozačima mopeda i motocikala, ali i drugim vozačima, glava je svakodnevno u torbi, a njihova vještina upravljanja na testu svaki put kad voze slalom između izbočina i preko rupa. Zapravo, stvar je puke sreće da nitko još uvijek nije teže stradao na tom dijelu prometnice.

Raguž: Krivi su politika i sezona
Iz Grada Dubrovnika nas pak uvjeravaju kako će Zagrebačka početkom jeseni krenuti u obnovu.
– Zbog političke krize i cijele situacije koja je bila s neizglasavanjem proračuna za 2015. godinu Zagrebačka nažalost još uvijek stoji nedovršena. Već je trebala biti gotova, a sve je spremno da se s radovima krene već danas. Međutim, zbog ljetne sezone i gužvu nismo htjeli zatvoriti tu ulicu koja je jedna od glavnih u gradu. Početkom jeseni kad opadnu gužve Zagrebačka ide u projekt. Od Ilijine glavice sve do Vatrogasaca na Pločama. Neće više biti nikakvih prepreka i konačno će biti uređena – uvjerava nas zamjenik gradonačelnika zadužen za komunalne poslove Željko Raguž.

Nakon svih peripetija ostaje nam tek reći – živi bili pa vidjeli!

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist