Natrag
16.2.2019 00:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dok se Splićani lome, u Stonu sol čeka

8.2.2012 @ 14:15 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Na skladištu solane u Stonu stoji i čeka oko dvije tisuće tona industrijske soli za posipanje ulica i cesta, a niti jedan grad iz Splitsko-dalmatinske županije

osim Kaštela nije pokazao interes za kupnju, piše tportal.
Naime, unatoč smrznutim ulicama dalmatinskih gradova, posebno Splita gdje je zabilježeno preko sedamsto lomova građana i gdje su gradske službe potpuno podbacile, interes za kupnju industrijske soli je nikakav, iako se gradovi žale da su u nedostatku. Tvrdi tako direktor stonske solane Sveto Pejić.

– Svi koji trebaju znati znaju za naše zalihe soli. Osim Dubrovačkih cesta koje su prije sezone kupile 50 tona soli nitko drugi se nije javljao. Tek smo prije par dana kontaktirani iz Kaštela koja su zatražila deset tona soli. Pokušavali smo prijašnjih godina na natječajima HAC-a, ali tamo vladaju jaki lobiji i nelojalna konkurencija koja sol uvozi iz afričkih zemalja – ističe Pejić.

Pejić podsjeća kako su sol prije nekoliko godina davali i besplatno pod uvjetom da dođu po nju, ali je nisu htjeli uzeti jer je navodno prekrupna i mogla bi ošteti vozila. Sada je njena cijena oko 900 kuna za tonu.

U Splitu se ljudi lome, a dvije tisuće tona soli, koja trpi temperature od minus 15 stupnjeva, stoji na skladištu.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana