Grad

DOGUS GRUPA PRODAJE ATRAKTIVNO ZDANJE Traži se novi vlasnik Ville Dubrovnik

DOGUS GRUPA PRODAJE ATRAKTIVNO ZDANJE Traži se novi vlasnik Ville Dubrovnik

Traži se novi vlasnik Ville Dubrovnik! Naime, Dogus grupa turskog milijardera Ferita Sahenka prodaje jednu od najljepših lokacija u gradu, a uz nju još nekoliko svojih hotela u Europi, ističe Bloomberg.

Kako ističu is SeeBIZ-a, u Dogus grupi komentirali su kako je riječ o ‘nagađanjima i staroj vijesti’, no Bloomberg te domaći mediji pišu i kako turski tajkun hotel prodaje zbog dugova i ekonomske krize u Turskoj, te još niz problema, poput problema s refinanciranjem, što ističe pak ‘Standard&Poor’.

Uz Villu Dubrovnik, grupacija, kako tvrde upućeni, prodaje i talijansku Palaču Capri, Grand Hyatt u Istanbulu, madridski Hotel Villa Magna te Aldrovandi Villa Borghese Hotel u Rimu, a vjerojatno će se ti hoteli, koji su nekoć bili u vlasništvu bogatih obitelji, prodati individualno, a ne kao portfelj. Iako javnosti nisu poznata imena potencijalnih kupaca, navodno se radi o bogatašima iz Portugala, Španjolske, Italije, Azije i Bliskog istoka.

Ukupni dugovi grupacije ove su godine narasli na vrtoglavih 5,7 milijardi dolara, a prema S&P-u, u 2019. na naplatu stiže 73 milijuna eura, a u sljedeće dvije godine dug će se popeti za još 253 milijuna eura.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist