Grad

DOGUS GRUPA PRODAJE ATRAKTIVNO ZDANJE Traži se novi vlasnik Ville Dubrovnik

Traži se novi vlasnik Ville Dubrovnik! Naime, Dogus grupa turskog milijardera Ferita Sahenka prodaje jednu od najljepših lokacija u gradu, a uz nju još nekoliko svojih hotela u Europi, ističe Bloomberg.

Kako ističu is SeeBIZ-a, u Dogus grupi komentirali su kako je riječ o ‘nagađanjima i staroj vijesti’, no Bloomberg te domaći mediji pišu i kako turski tajkun hotel prodaje zbog dugova i ekonomske krize u Turskoj, te još niz problema, poput problema s refinanciranjem, što ističe pak ‘Standard&Poor’.

Uz Villu Dubrovnik, grupacija, kako tvrde upućeni, prodaje i talijansku Palaču Capri, Grand Hyatt u Istanbulu, madridski Hotel Villa Magna te Aldrovandi Villa Borghese Hotel u Rimu, a vjerojatno će se ti hoteli, koji su nekoć bili u vlasništvu bogatih obitelji, prodati individualno, a ne kao portfelj. Iako javnosti nisu poznata imena potencijalnih kupaca, navodno se radi o bogatašima iz Portugala, Španjolske, Italije, Azije i Bliskog istoka.

Ukupni dugovi grupacije ove su godine narasli na vrtoglavih 5,7 milijardi dolara, a prema S&P-u, u 2019. na naplatu stiže 73 milijuna eura, a u sljedeće dvije godine dug će se popeti za još 253 milijuna eura.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Privode se kraju radovi na novom dječjem vrtiću u Mokošici

Dulist

GRAĐANI NEZADOVOLJNI ‘Otvorite vrata đardina vile Čingrije!’

Dulist

FRANKOVIĆ PORUČIO ‘Nakon rata i razaranja, priča o Hrvatskoj započela je ispočetka’

Dulist