Grad

Dogradonačelnica Tepšić upalila drugu adventsku svijeću pred Katedralom

Dogradonačelnica Tepšić upalila drugu adventsku svijeću pred Katedralom

Druga adventska svijeća upaljena je pred dubrovačkom katedralom u subotu 9. prosinca u sklopu programa „Tvoje svjetlo daje mi nadu“.

Službu riječi uz paljenje druge adventske svijeće predvodio je dr. don Stanko Lasić, župnik župe Gospe Velike – katedrala i župni upravitelj župe sv. Andrije. Svijeću je upalila dogradonačelnica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

U svom nagovoru don Stanko je istaknuo da u došašću „suosjećajan, blizak i milosrdan Bog dolazi čovjeku ususret“, naglasivši da bi to trebao biti povod istinskoj i dubokoj radosti. Pozivajući se na Ivana Krstitelja, don Stanko je potaknuo vjernike na aktivno sudjelovanje u vlastitom spasenju, te kazao: „Radujte se u Gospodinu uvijek, Gospodin je blizu!“. Na kraju svog nagovora je uputio i molitvu: „Dođi, Gospodine, obasjaj put našeg života svojim svjetlom i podaj nam hrabrosti da možemo biti istinski svjedoci i navjestitelji tvoje radosne vijesti.“

Vokalni sastav Gospe od Porata pod vodstvom prof. Željane Lučić je animirao ovo pjevanje. Nakon službenog dijela programa na prostoru ispred katedrale nastavilo se druženje uz čaj, krostule i adventske pjesme.

Program se nastavlja i iduće subote 16. prosinca u 19.30 sati na istom mjestu, kada će službu riječi u sklopu koje će biti upaljena treća adventska svijeća predvoditi dominikanac fr. Mihael Mario Tolj, župnik župe sv. Križa u Gružu.

Program „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ organiziraju Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije i Grad Dubrovnik.

Šime Zupčić/Dubrovačka Biskupija

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist