Aktualno

Dogovorili da će se dogovoriti

Dogovorili da će se dogovoriti

Na današnjem sastanku oko ukidanja tri konavoske linije Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba, nije dogovoreno ništa.

Naime, danas je održan sastanak  na temu ukidanja konavoskih linija i to između Uprave Libertasa, i predsjednika NO Pera Vićana sa načelnicima Općina Konavle i Župa dubrovačka i predstavnicima Radničkog vijeća Libertasa. No, iako je trebao biti, gradonačelnik Andro Vlahušić nije se pojavio na ovom sastanku.

– Nije ništa dogovoreno konkretno, za drugi  tjedan smo dogovorili da ćemo dostaviti neke podatke i bit će održan još jedan sastanak.  Podaci se odnose vezano za broj korištenja pokaznih karata na području Općine Župa dubrovačka, koliki je broj tih karata i u kojem udjelu se ti putnici voze linijama koje prometuju u pravcu Konavala. To ćemo dostaviti službeno i vidjeti je li Općina Župa dubrovačka voljna participira u subvenciji, odnosno jednim dijelom da se dio tih prihoda koji se ostvari putem tim karata uračuna u konavoske linije. – rekao nam je direktor Đuro Deranja

– Ostali smo na tome da se opet nađemo- komentirao nam je kratko sastanaka načelnik Općine Konavle Luka Korda dodavši kako ne zna kada će biti novi sastanak:

– Ne znam gdje sam bio i što sam činio. Idući sastanak će biti kad ga Grad zakaže, ali mi nećemo više ići doći tamo ako gradonačelnik ne dođe. To je neozbiljno od njega- zaključio je Luka Korda.

Što se tiče pak mogućnosti sudjelovanja Općina Župa dubrovačka u subvencioniraju konavoskih linija koji koriste Župljani, načelnik Općine Silvio Nardelli istaknuo je:

-Riječ je o prijedlogu da se dio prihoda koje Župa ostvari temeljen pokaza pripoji linijama koje idu kroz Konavle, a mi ih koristimo. Ništa do kraja nismo dogovorili, načelno možemo to prihvatiti jer su nam te linije interesantne jer voze kroz Župu i mi ih koristimo i ukidanjem tih linija morali bi uvesti linije samo za Župu što bi uzrokovalo dodatne troškove- istaknuo je Nardelli.

Ivo Klaić, predsjednik Radničkog vijeća kratko nam je kazao kako je zadovoljan sastankom, te kako se nada da će se postignuti dogovor.

Podsjetimo, Općina Konavle u srijedu  4. travnja od gradskog poduzeća Libertas dobila je obavijest da se od 1. svibnja ukidaju tri konavoske linije, a razlog je ne prihvaćanje aneksa ugovora od strane Općine Konavle prema kojem bi se subvencija povećala sa 2,5 milijuna na 3, 7 milijuna kuna.

 

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist