Grad

DOGOVORENO IZMJEŠTANJE REPETITORA Hoćemo li zbog golfa imati lošiji TV prijam?

DOGOVORENO IZMJEŠTANJE REPETITORA Hoćemo li zbog golfa imati lošiji TV prijam?

Odašiljači i veze d.o.o., tvrtka u stopostotnom vlasništvu države, suglasna je s promjenom lokacije odašiljača na Srđu, iako je trenutna lokacija, kako su isticali za DuList, idealna.

– Uklanjanje jednog takvog objekta sa Srđa svakako bi imalo utjecaja na lokalnu i širu zajednicu, napisali su svojevremeno iz OiV-a u primjedbama županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša vezano za Studiju utjecaja na okoliš projekta golfa na Srđu.
A za DuList su nedavno istaknuli kako bi ‘promjene imale značajan utjecaj na prijam televizijskih i radijskih programa kod velikog broja građana Dubrovnika i šire okolice.’

No, s premještanjem odašiljača suglasno je i Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, dakle država, odnosno vlasnik OiV-a.
Sve to dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića s Danom Simonićem, pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i Aleksandrom Golubom, predsjednikom Uprave Odašiljača i veza d.o.o. Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva kulture i tvrtke Razvoj golf d.o.o.

Kako se navodi u priopćenju Grada Dubrovnika, projekt rekonstrukcije tvrđave Imperijal na Srđu obuhvatit će niz aktivnosti zbog kojih je nužno premjestit odašiljač, zajednički je stav Grada Dubrovnika kao vlasnika tvrđave, konzervatora i investitora u projektu.

– Usuglašeno je kako će se odašiljač premjestiti na primjerenu lokaciju koja će omogućiti neometan telekomunikacijski promet na području Grada Dubrovnika i dubrovačke regije, čime će se prostor tvrđave osloboditi za druge sadržaje. Dogovoreno je i osnivanje radne skupine koja će kontinuirano raditi na rješavanju svih tehničkih, imovinsko-pravnih pitanja i eventualnih problema, te će o svemu redovito izvještavati nadležno ministarstvo.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović