Grad

Dogovoreni bolji radni uvjeti za djelatnike Libertasa

Dogovoreni bolji radni uvjeti za djelatnike Libertasa

Gradonačelnik Mato Franković održao je niz sastanaka s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) i Sindikata Hrvatskog vozača te predstavnicima Radničkog vijeća dubrovačkog javnog prijevoznika Libertas. Sve s ciljem rješavanja problema te unaprjeđenja radnih uvjeta djelatnika.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, nakon procjene stanja i financijskog opterećenja koje nose tražene izmjene, svi zahtjevi tada upućeni većinskom vlasniku su u potpunosti prihvaćeni te su naznačeni jasni vremenski okviri u kojima će se realizirati.

Predstavici sindikata od gradonačelnika Frankovića zatražili su povrat nekih izgubljenih prava radnika, a potrebne izmjene u ovom smjeru će se provesti već tijekom srpnja. Promjenom Tarifnog sustava, uvjeta i cjenika usluga društva, radnicima će biti vraćeno pravo na povlašteni pokaz članovima uže obitelji. Svakom vozaču ubuduće će se podmiriti nadoknada troškova produljenja vozačke dozvole i memorijske kartice vozača, a unutar pet godina odobrit će im se i pet plaćenih radnih dana za potrebe periodične izobrazbe.

Odrađeni sati koji nisu iskorišteni kao slobodni dani plaćaju se kao prekovremeni sati, a svi postojeći zaostaci prekovremenih iz prethodnih razdoblja bit će riješeni do kraja srpnja. Ovisno o okolnostima pojedinih slučajeva, kada za to postoji opravdan razlog, ugovori o radu vozača sklapat će se na neodređeno vrijeme s probnim rokom od 6 mjeseci.

Jedan od prihvaćenih zahtjeva je i povećanje mjesečnih primanja vozačima, za što je definiran i realan rok izvedbe. Implementacija ove odluke očekuje se u drugoj polovici 2020. godine, nakon provedenog financijskog restrukturiranja društva Libertas Dubrovnik. Dotada je svakom vozaču osiguran dodatak u iznosu od 400 kuna neto na mjesečnoj razini, jer kao i djelatnici operativnog sektora Čistoće i Vrtlara, u najvećoj mjeri podnose teret poslovanja zbog povećanog obujma posla svojih tvrtki.

Grad Dubrovnik i Libertas Dubrovnik d.o.o. nastavljaju konsolidaciju ovog gradskog društva, kako bi se Libertas profilirao kao snažna tvrtka koja se uspješno nosi sa zahtjevima suvremenog tržišta.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist