Grad

Dogovorene nove cijene taksija, ubuduće 12 kuna start i šest kuna po kilometru

Dogovorene nove cijene taksija, ubuduće 12 kuna start i šest kuna po kilometru

Na današnjem sastanku gradske uprave i predstavnika Udruženja autotaksi prijevoznika definirani su uvjeti po kojima bi dubrovački taksisti ubuduće trebali voziti domaće ljude. Naime, prema sadašnjem dogovoru koji se tek ima potvrditi na Gradskom vijeću donošenjem nove Odluke o autotaksi prijevozu, za ljude iz Dubrovnika i okolice vrijedit će cijena 12 kuna start i šest kuna po kilometru.
S obzirom da svim taksistima ističu koncesije krajem ovog mjeseca, točnije 28. travnja, na sljedećoj sjednici bit će donesena odluka o privremenom produljenju koncesija do kraja ove godine. Kako nam je potvrdio prvi čovjek ‘Žutih taksista’ Božo Miletić, natječaj za nove koncesije očekuje se vjerojatno najesen, a točan broj još se ne zna.
Podsjetimo, u gradu je trenutno 200-tinjak legalnih taksista, a u javnosti se u više navrata raspravljalo o nekoliko različitih brojki vezano uz izdavanje novih koncesija. Spominjalo se tako smanjivanje postojećeg broja, ali i osjetno povećavanje i do 300-tinjak koncesija.
Vrijedi spomenuti i kako će sustav popusta, odnosno jeftinije vožnje vrijediti za sve nositelje tzv. ‘loyalty carda’ koji će se naručivati od taksi udruženja.
Koliko će i kako sve ovo zaživjeti s obzirom da u Dubrovniku postoje trenutno četiri grupacije taksista (žuti s crvenim brojevima, ‘obični’ žuti ujedno i jedini koji ne daju nikakav popust, plavi taksi te narančasti) ostaje tek za vidjeti.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist