Aktualno

Dogovorena suradnja u turističkoj sezoni

Dogovorena suradnja u turističkoj sezoni

U sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske održan je danas radni sastanak izaslanstava Ravnateljstva policije MUP-a RH, na čelu s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem i Uprave policije Crne Gore koju je predvodio njihov direktor Božidar Vuksanović.

 
Tema sastanka bila je međusobna policijska suradnja odnosno aktivnosti koje hrvatska i crnogorska policija poduzimaju tijekom trajanja turističke sezone u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, a u cilju osiguranja što većeg stupnja sigurnosti za sve domaće i strane turiste. Naime, već sedmu godinu za redom u sklopu projekta hrvatske policije „Sigurna turistička sezona“ strani policijski službenici iz raznih zemalja borave i rade na jadranskoj obali, a ove godine po prvi puta u projektu sudjeluje i Crna Gora.
 
U sklopu projekta dogovorena je razmjena policajaca na način da crnogorski policajci tijekom srpnja i kolovoza pomažu hrvatskim kolegama u Dubrovniku, a hrvatski policajci zajedno rade s crnogorskim kolegama u Budvi i Herceg Novom.  
 
Tijekom radnog sastanka dvojica policijskih čelnika sa svojim suradnicima osvrnula su se na dosadašnju uspješnu suradnju Ravnateljstva policije MUP-a RH i Uprave policije Crne Gore nakon čega se raspravljalo o planiranim aktivnostima tijekom ove turističke sezone. Obje strane su se složile kako je za nastavak uspješne suradnje važna brza i kvalitetna međusobna komunikacija prvenstveno u odnosu na poslove kirminalističke, granične i prometne policije..
 
Veliki naglasak također je stavljen na prevenciju kaznenih djela, a posebice je izražena jasna i odlučna namjera u zajedničkom suzbijanju najsloženijih oblika organiziranog kriminaliteta.  Također se razgovaralo o radu policije obje zemlje prilikom pružanja pomoći u komunikaciji ili davanju potrebnih obavijesti crnogorskim državljanima koji se zateknu na našem području.
 
Konkretno, definiran je i Plan suradnje Ravnateljstva policije MUP-a RH s Upravom policije Crne Gore koji sadrži konkretne mjere i aktivnosti koje će policije obje zemlje u narednom razdoblju provoditi zajedno.
 
Nakon održanog radnog sastanka, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović, susreli su se na Stradunu u Dubrovniku s policijskim službenicima Crne Gore, Milanom Delićem i Milutinom Popovićem, koji su bili u zajedničkoj ophodnji s hrvatskim kolegama.  Tom prilikom razgovarali su o stanju sigurnosti kao i o njihovim dosadašnjim iskustvima u radu s hrvatskim policajcima.
 
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist