Aktualno

Dodjelom priznanja obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dodjelom priznanja obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Grad Dubrovnik i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika u suradnji s udrugom Rina Mašera jučer su organizirali obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Prisutne je u ime Grada Dubrovnika pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić uputivši na samom početku čestitke svima na ustrajnom radu i skrbi za osobe s invaliditetom.

– Grad Dubrovnik je spreman ne samo provoditi Strategiju Grada Dubrovnika za osobe s invaliditetom već i svojim javnim djelovanjem senzibilizirati javnost o potrebama osoba s invaliditetom. Svjesni smo da to nije uvijek jednostavan ni lak zadatak, ali samo ustrajnim radom možemo postići da se neke stvari u društvu pokrenu – kazala je zamjenica Tepšić.

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dodijeljena su i priznanja ustanovama, organizacijama i pojedincima koji svojim radom i djelovanjem promiču zaštitu prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Ove godine, na prijedlog Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika priznanja su dodijeljena Hotelu Valamar Lacroma, poliklinici Marin Med i Antoniji Nikolić, predsjednici Društva distrofičara Dubrovnik.

Obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom uz zamjenicu Tepšić nazočili su i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i vijećnica Gradskog vijeća Katarina Doršner.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, obilježava se od 1993. godine kada je Komisija za ljudska prava UN-a pozvala zemlje članice na obilježavanje tog datuma s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Promicanje razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije, podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom provedbom kroz nacionalne, regionalne i globalne napore, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini, neke su od aktivnosti kojima se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist