Natrag
27.5.2018 23:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dođite svi na festival dječjeg folklora

30.5.2012 @ 9:04 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Naša Županija dobiva još jedan festival ovog puta onaj posvećen folkloru, i to dječjem. Naime, kako najavljuju organizatori prvi Festival folklora u našoj Županiji, koji je u potpunosti posvećen djeci, održat će se 09. lipnja  na Osojniku s početkom u 18 sati.

– Ideja o održavanju I. Festivala malog folklora nastala je iz potrebe da djeca koja uče balati plesove svoga zavičaja imaju priliku negdje pokazati svoje stečene vještine. Imamo primjere raznih društava iz našeg susjedstva koji su se našli u problemu, dječje skupine im se vrlo brzo raspuste jer djeca nemaju izazova, nemaju priliku nastupati i osjetiti zasluženi pljesak.

Mislimo da će ovaj Festival djelovati poticajno na mnogu djecu da se priključe folklorima svoga mjesta i nastave održavati tradiciju. S tim ciljem smo svim folklornim skupinama stavili zadatak da nam uvodno ukratko svojim dječjim riječima opišu zašto se bave folklorom i što to za njih znači. Iz toga bi vjerojatno i mnogi odrasli mogli ponešto naučiti. To nam ostaje za vidjeti na Osojniku 09. lipnja – navodi Tonći Miletić ispred domaćina Festivala, KUD-a Sveti Juraj s Osojnika.

Program Festivala sadrži mimohod kulturno-umjetničkih društava kroz centar sela, svečano otvaranje uz pratnju Dubrovačkih trombunjera, nastup Zbora mladih iz Osojnika, te nastupe folklornih društava: KUD Metković, KUD Stjepan Radić Pridvorje, FA Linđo Dubrovnik, KUU Izvor Zaton Mali Linđo, KUD Ponikovska poskočica Ponikve, KU Žutopas Smokovljani-Visočani, Mali Linđo O.Š. Slano i na kraju domaćin KUD Sveti Juraj Osojnik. Program će završiti prigodnom zdravicom.

– Vidimo se na Osojniku! – poručuju organizatori, pozivajući sve ljubitelje folklora i tradicije da im se pridruže.

http://youtu.be/aPAZa_N8rVg

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana