Natrag
18.1.2019 06:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dođite na izložbu ‘Intro’ i upoznajte vizualnu umjetnicu HEART

6.4.2018 @ 8:56 Dulist Kultura

Podijelite:

Izložba INTRO vizualne umjetnice HEART otvara se ovog petka, 6. travnja u 19 sati u Galeriji Otok, a možete ju pogledati do 20. travnja, svakog radnog dana od 11 do 19.

INTRO govori o osobnom doživljaju kvantnog svijeta i ljubavi. Ljubav kao glavna pokretačka snaga i kvantna fizika usko su povezane jer prema kvantnoj fizici objektivnost ne postoji, a čovjek vlastitim mislima i djelima utječe na cijeli univerzum. Mi se ne možemo odvojiti od svijeta i pasivno ga promatrati, jer mi smo njegov dio. Kao kap vode u oceanu. Zajedno stvaramo valove, veće i manje, a ljubav kao najjači izvor energije najsnažnije djeluje na svijet u kojem živimo. Pritom mislim na ljubav koja je bezvremenska, bez okvira i granica, bez kraja, gledana kroz kvantnu fiziku.

Kvantnu teoriju teško je objasniti riječima. Kako govoriti o prostoru i vremenu a ne doživljavati ih na način na koji smo to već naučili. Prema kvantnoj fizici prostor i vrijeme su iluzije. Čvrsta materija ne postoji, kao ni pravocrtni doživljaj vremena koji je ustaljen u našim glavama. Svijet kojeg percipiramo sa svojih pet osjetila je matrica u čijim se okvirima društvo razvija. U kolektivnu svijest usađen je određeni obrazac prema kojem čovjek doživljava vlastitu realnost i postojanje. Kvantna fizika objašnjava svemirski beskraj i utjecaje svakog atoma, a time i čovjeka na sve što postoji. Kvantna fizika demistificira pojmove kao što su vrijeme i prostor, a samim time demistificira i pojam ljubavi.
HEART je vizualna umjetnica čiji se rad bazira na osobnom doživljaju kvantnog svijeta.

HEART: ‘HE označava mušku osobu, odnosno osobe koje su inspirirale moj rad. ART je ono što me povezuje s tom osobom odnosno osobama’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana