Aktualno

Dodatnim porezom do obnove hotela?

Dodatnim porezom do obnove hotela?

Dodatno porezno opterećenje rješenje je novog ministarstva turizma protiv nesavjesnih hotelijera koji svoje objekte još nisu stavili u funkciju.

A takvih nažalost ima i na dubrovačkom području.

Kako donosi Nova TV, Ministarstvo turizma našlo je rješenje kojim bi se nove vlasnike natjeralo da neobnovljene i uništene hotele napokon stave u funkciju, a to je uvođenje ekstra poreza. Njime bi se oporezivali vlasnici hotela koji svoje objekte nisu stavili u funkciju, a da za to nije bilo zapreke.
– Ako su preuzete obveze ispunjene, a još uvijek nema investicije nema obnove i objekti nisu stavljeni u funkciju naravno postoje drugi mehanizmi koji se mogu pokrenuti.

Na primjer porez na imovinu koja nije stavljena u funkciju – izjavio je za Dnevnik.hr zamjenik ministra turizma, Dubrovčanin Oleg Valjalo. Naglasio je i kako Ministarstvo i Vlada stoje i otvorenih su vrata prema svim investitorima koji imaju problema u obnovi objekata, odnosno s njihovim stavljanjem u funkciju.

No, porez na neiskorištene nekretnine u Hrvatskoj je već postojao, pa ga je 'srušio' Ustavni sud.
Hoteli Srebreno, Kupari, Belvedere – hoteli su u Župi i samom gradu koji ni 20 godina od Domovinskog rata nisu obnovljeni, no pitanje je bi li se na njih odnosio ekstra porez s obzirom na postojanje ili nepostojanje zapreka za obnovu.
 

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist