Natrag
23.3.2019 05:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dodatnim porezom do obnove hotela?

10.1.2012 @ 11:54 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Dodatno porezno opterećenje rješenje je novog ministarstva turizma protiv nesavjesnih hotelijera koji svoje objekte još nisu stavili u funkciju.

A takvih nažalost ima i na dubrovačkom području.

Kako donosi Nova TV, Ministarstvo turizma našlo je rješenje kojim bi se nove vlasnike natjeralo da neobnovljene i uništene hotele napokon stave u funkciju, a to je uvođenje ekstra poreza. Njime bi se oporezivali vlasnici hotela koji svoje objekte nisu stavili u funkciju, a da za to nije bilo zapreke.
– Ako su preuzete obveze ispunjene, a još uvijek nema investicije nema obnove i objekti nisu stavljeni u funkciju naravno postoje drugi mehanizmi koji se mogu pokrenuti.

Na primjer porez na imovinu koja nije stavljena u funkciju – izjavio je za Dnevnik.hr zamjenik ministra turizma, Dubrovčanin Oleg Valjalo. Naglasio je i kako Ministarstvo i Vlada stoje i otvorenih su vrata prema svim investitorima koji imaju problema u obnovi objekata, odnosno s njihovim stavljanjem u funkciju.

No, porez na neiskorištene nekretnine u Hrvatskoj je već postojao, pa ga je 'srušio' Ustavni sud.
Hoteli Srebreno, Kupari, Belvedere – hoteli su u Župi i samom gradu koji ni 20 godina od Domovinskog rata nisu obnovljeni, no pitanje je bi li se na njih odnosio ekstra porez s obzirom na postojanje ili nepostojanje zapreka za obnovu.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana