Aktualno

DODATNA PUTOVANJA Jadrolinija uvodi katamaransku liniju do Splita

DODATNA PUTOVANJA Jadrolinija uvodi katamaransku liniju do Splita

Od petka, 2. lipnja Jadrolinija prelazi na sezonski red plovidbe koji podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja na linijama u lokalnom linijskom pomorskom prometu.

Osim postojećih linija, od 3. lipnja prometovat će i nova katamaranska linija koja povezuje Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar te od 9. lipnja i sezonska katamaranska linija Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split.

U međunarodnom prometu novost je trajektna linija Bari (Italija) – Bar (Crna Gora) koja prometuje od 18. svibnja 2017., a Jadrolinija je održava brodom ‘Dubrovnik’ koji također održava liniju Dubrovnik – Bari sve do mjeseca prosinca.

Jadrolinija je u 2016. godini ostvarila rekordan promet i prevezla ukupno 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila. Flota od 50 brodova spremna je za nadolazeću sezonu koja zahtjeva maksimalan angažman brodova i posada, a uzevši u obzir da se gotovo polovina godišnjeg prometa preveze upravo u ljetnim mjesecima. Flota Jadrolinije tako odradi preko 600 polazaka dnevno, preveze oko 600 tisuća putnika tjedno, a najfrekventnije linije održavaju se kontinuirano 24 sata na dan. Brodovi većeg kapaciteta raspoređeni su na najfrekventnije linije, a uz definirani red plovidbe, uvodit će se i dodatna putovanja po potrebi.

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe s primjenom počinje i sezonska tarifa koja predstavlja veće cijene u prosjeku za 20 posto u odnosu na vansezonsku tarifu. Sezonska tarifa ne odnosi se na otočane odnosno vlasnike otočnih iskaznica kojima cijene ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine.

Isto tako, kako bi se smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima tijekom sezone, preporuča se kupnja karte putem službene stranice www.jadrolinija.hr gdje je također dostupno pretraživanje reda plovidbe, online kupnja karata kao i dnevne servisne informacije putnicima.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist