Sport

Dobud: Ovo je moj grad, Jug je moj klub!

Dobud: Ovo je moj grad, Jug je moj klub!

Nastavio sam ugovor s Jugom na moje zadovoljstvo, nadam se i svih u klubu i gradu. Zadovoljan sam i to je bilo jedino logično rješenje. Htio sam ostati u Jugu jer imam sve uvjete za dobar rad i napredak. Ovo je moj grad i moj klub i izuzetna mi je čast i dalje biti kapetan Juga – kazao je na jutrošnjoj konferenciji za medije kapetan Juga Nikša Dobud.

Podsjetimo, Dobud je na Badnje jutro produžio vjernost Jugu na još četiri godine.
– U mom mandatu je to prvi potpis i bilo je posebno s obzirom da je riječ o našem kapetanu Nikši, koji apsolutno zaslužuje takav status. Nikša je prihvatio uvjete koji su sigurno niži nego što on trenutno zaslužuje i s ozbirom na njegovu cijenu na tržištu. Ali Nikša se prilagodio situaciji, programu kojeg planiramo za iduće četiri godine, dubrovačku priču s domaćim igračima. Ne želim govoriti o iznosima, ali je on bitno niži od drugih ponuda na tržištu. Zahvalio bih mu se jer je pokazao da je pravi Jugaš i Dubrovčanin i iskreno sam ponosan što imamo takvog kapetana – kazao je predsjednik Jug Croatia Osiguranja Lukša Jakobušić, dodavši kako je cilj njegov kao predsjednika te uprave kluba da se omoguće uvjeti kako bi Dobud postao najtrofejniji Jugov igrač na klupskoj i reprezentativnoj razini.

– Brojali smo, ima 18 trofeja, još mu malo treba za dostići Smodlaku. Što se tiče reprezentativne razine, tu se neke stvari još trebaju poklopiti, jer malo kaska za našim trenerom Đuhom koji ima dva olimpijska zlata. Ako budemo dobro radili u klubu bit će to dobra podloga i za reprezentaciju, koju većinom i čine Jugaši. Ovaj potpis je stoga doprinos i reprezentaciji, ne samo Jugu – dodao je predsjednik Jakobušić.

Dobudu je prošli ugovor isticao 30. lipnja 2014. godine, ali Uprava Juga nije htjela čekati zadnji čas.
– Želimo svima produženje ugovora ponuditi prije isteka aktualnog. Ovaj ugovor traje zaključno sa sezonom 2017./2018. Ugovori ističu još osmorici naših igrača: Mirko Nižić, Tihomil Vranješ, Miho Bošković, Josip Šutalo, Pavo Marković, Hrvoje Benić, Andro Bušlje i Jure Marelja. Broj igrača ćemo smanjiti s 20 na 17, tj. 14 igrača uz tri vratara na koje će Đuho aktivno računati – rekao je Jakobušić te nastavio:
– Orjentacija kluba su dubrovački igrači koje odgajamo i stvaramo. Našim igračima omogućujemo da zarade, jer su najbolji, tako Jokoviću nismo stvarali probleme s prelaskom u Recco. A svim igračima 'na privremenom radu' u drugim klubovima su vrata kluba uvijek otvorena – istaknuo je Jakobušić, dodavši kako Jug ne može pratiti ni Recco ni Primorje, 'sinusoide pojedinih klubova'.

– Imamo čvrstu politiku, da osim novaca možemo ponuditi pripadnost i ljubav prema klubu, i sve ono što daju i osjete igrači. Na tom tragu će Jug biti i iduće godine – dodao je Jakobušić.
Nikša Dobud istaknuo je kako su postojali 'sitni kontakti' iz drugih klubova, ali je 'sve ostalo na tome, nije došlo do konkretnih razgovora s drugima'.
– Jug je odmah pokrenuo pregovore i bio je konkretan. Ponudio je program koji je meni bio interesantan – kazao je Dobud. Kad mu istekne novi ugovor imat će 33 godine na leđima.
– Daj Bože da ne bude ozljeda, ne planiram stati s 33 godine. Nastavit ću igrati koliko mogu jer ovo najbolje znam raditi i najviše to volim – istaknuo je Dobud. Predsjednik Juga na to je kazao kako će Dobud, kad završi karijeru, 'skoro pa moći birati funkciju u klubu' jer je 'predodređen za nešto više', na što mu je Dobud odgovorio:
– Neka mene još malo u vodi!

Inače, Jug će u 2014. godini riješiti sva dugovanja prema svojim igračima, što uključuje i stanove u Solitudu, a predsjednik Jakobušić u tom je kontekstu zahvalio prijašnjim upravama i gradonačelnicima.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist