Sport

Dobud: Moramo ponoviti igru iz Gruža!

Dobud: Moramo ponoviti igru iz Gruža!

Hoće li Jugaši slavodobitno podići pokal prvaka Hrvatske ili će pak Primorjaši 'pokazati zube' i smanjiti prednost Juga na 1:2 u finalnoj seriji znat ćemo večeras nakon treće utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske.

Sigurno će Primorje nakon dva nokauta htjeti vratiti porušenu dobru atmosferu i elan koji ih je krasio cijelu dosadašnju sezonu i koja im je, na kraju krajeva, donijela dva vrijedna trofeja – Kup Hrvatske i Jadransku ligu. Ali, slažu se u oba tabora, nema vrijednijeg trofeja od prvenstva.

Svjesni su u Primorju ozbiljnosti situacije. Riječki portali vrve izjavama ohrabrenja i vjere u povratak iz ambisa.
– Definitivno nam iznad glave stoji tih 2:0 za Jug i postoji ogroman žal što smo izgubili prednost domaćeg terena. Međutim, stoji i da još ništa nije gotovo. A to je najvažnije od svega. Napravit ćemo sve da pobijedimo Jug, koji je u velikoj psihološkoj prednosti. Oni su rasterećeni sa 2:0, na nama je velik pritisak da se pokušamo vratiti u Dubrovnik i uzvratiti Jugu – kazao je za Novi list kapetan Primorja Samir Barač.

– Što se tiče ove utakmice, ja sam više nego optimist. Osjećam dobru 'vibru' unutar ekipe, stručnog stožera i sviju u klubu. Još uvijek postoji ogromna želja da na Kantridi ostvarimo pobjedu pa neka se serija rješava u Dubrovniku – ističe sportski direktor kluba s Kantride Zoran Roje, koji će večeras na klupi zamijeniti Ivana Asića (crveni karton u Gružu).

– Imamo veliki motiv, želimo pobjedu. Jednom su nas svladali pred našom publikom, to se više ne smije događati – kaže bek Primorja Marko Jelača, dok napadač Denes Varga ističe:
– Još smo motiviraniji nego prije, pogotovo jer gubimo 2:0. Ja sam također osobno motiviran činjenicom što u Dubrovniku nisam igrao kako sam mislio, odnosno time što nisam postigao pogodak. Naravno da vjerujem da doma možemo pobijediti Juga, te produžiti seriju utakmica u finalu.

U Jugu znaju koliko su blizu 11. titule prvaka. Ipak, igrači su s obje noge čvrsto na zemlji, što potvrđuju i riječi kapetana Nikše Dobuda.
– Nakon niza poraza od Primorja u finalnoj seriji vodimo 2:0. Moramo ponoviti igru iz prve dvije utakmice. Moramo što prije završiti prvenstvo i uzeti taj najvrijedniji trofej – ističe Dobud.

Treća utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske u vaterpolu između Primorja EB i Jug Croatia osiguranja igra se večeras na bazenu Kantrida u 19.15 sati, uz izravni prijenos na HRT2.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist