Županija

DOBROTA NA DJELU Župljani i Konavljani svim srcem za Milu

DOBROTA NA DJELU Župljani i Konavljani svim srcem za Milu

Malo tko u Hrvatskoj nije čuo za dvogodišnju djevojčicu Milu Rončević kojoj je zadnja šansa za život liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia, gdje su troškovi liječenja vrtoglavi i procjenjuju se na 2,8 milijuna dolara.

Nakon što je Milin otac na Facebooku objavio apel za pomoć, pokrenula se lavina dobrote. Hrvatska se ujedinila za Milu, uključili su se brojni građani, sportaši, pjevači, ugostitelji… Diljem Hrvatske organizirane su brojne humanitarne akcije, a ni krajnji jug Hrvatske nije ostao imun. Uključili su se ugostitelji, građani, sportaši…

Tako je NK Croatia Gabrile odlučio sav iznos kojeg skupi od ulaznica s popodnevne utakmice protiv NK Gusara donirati za Milino liječenje.

Pokrenula se i Župa dubrovačka pa je tako na Facebook stranici Turnir župskih mjesta u tijeku humanitarna aukcija čiji će prihod ići za Milu.
-Vjerojatno nema osobe u Hrvatskoj koja nije upoznata s tragičnom situacijom vezanom za malu Milu i popriličnu svotu novca koji se mora skupiti za nju. Uključujemo se i mi u tu akciju i to na ovaj način. Pozivamo sve Župke i Župljane, sportske klubove i udruge, nogometaše s našeg turnira da doniraju bilo koji ikonski sportski rekvizit koji će ići na aukciju, čiji će prihodi ići za malu Milu – objavili su na stranici, a aukcija je počela jutros te traje do 22 sata.

Svi itekako vjeruju kako će se vrtoglavi iznos za Milu skupiti, a njeni će roditelji sutra dobiti i konačnu potvrdu putuju li u utorak u Ameriku. #svizamilu.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X. 

Foto: Facebook/Zavazda Konavle

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist