Aktualno

Dobroslavić: Zahvalni smo našim braniteljima

Dobroslavić: Zahvalni smo našim braniteljima

Povodom Dana neovisnosti župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije.

"Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,
 
na današnji dan prije 21 godinu Hrvatski sabor donio je Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s drugim federalim jedinicama bivše države. Odluka donesena u podrumu Inine zgrade učinila nas je ponosnim državljanima neovisne Republike Hrvatske.
 
Istoga dana, tek proglašena hrvatska neovisnost doživjela je podmukli zračni napad na Banske dvore, želeći uništiti hrvatski državni vrh. Slijedila je junačka borba u Domovisnkom ratu, konačna pobjeda i oslobađanje cijele zemlje.
 
Danas se s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo svih onih koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoj život. Prisjećamo se onih koji su u slobodu Domovine ugradili svoje zdravlje, patnju u logorima, zahvalni smo svim našim braniteljima.
 
Zahvaljujući njima mi smo dobili mogućnost izgraditi državu o kakvoj smo oduvijek sanjali: samostalnu, demokratsku, pravno i socijalno osviještenu, Republiku Hrvatsku. Državu na ponos naše djece koja će je jednog dana baštiniti.
 
Želeći da svi zajedno i dalje radimo na dobrobit naše županije i Domovine, svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije srdačno čestitam Dan neovisnosti!“

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist