Aktualno

Dobroslavić o regijama u Bruxellesu

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji „Hrvatske regije – europske regije; Prilike, izazovi, projekti,… Sinergija“  koja se održala u Odboru regija u Bruxellesu.

Konferencija je organizirana u tri panela  U prvom su prezentirani su projekti u provedbi, financirani iz IPA fondova, u drugom je naglasak stavljen na prezentaciju strateških i strukturnih projekata, dok se treći panel konferencije odnosio na prezentacije, upute i savjete mjerodavnih predstavnika različitih Općih uprava Europske komisije s ciljem što učinkovitije pripreme i apliciranja regionalnih projekata.
 
U okviru konferencije, predstavnica regionalne razvojne agencije DUNEA Helena Kangjera prezentirala je dva projekta; „Priroda za budućnost“ koji se financira kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora te  „MARIBIC“ koji je u razradi i pripremi za financiranje iz strukturnih fondova EU. Na konferenciji su se kroz projekte predstavili i Varaždinska, Osječko – baranjska, Karlovačka, Istarska, Primorsko – goranska i Ličko -senjska županija.
 
Konferencija je održana u organizaciji Hrvatske poslovne mreže te uz potporu Ureda Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu.
 
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut