Županija

Dobroslavić novi predsjednik Jadransko-jonske euroregije

Dobroslavić novi predsjednik Jadransko-jonske euroregije

Župan Nikola Dobroslavić izabran je za predsjednika Jadransko-jonske euroregije na skupštini održanoj u Bruxellesu.

Za potpredsjednike Euroregije izabrani su predsjednik talijanske regije Abruzzo Luciano D’Alfonso i predsjednik regije Tirana iz Albanije Aldrin Dalipi.

Jadransko-jonska euroregija nastala je prije 10 godina iz potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje među regijama na Jadranskom i Jonskom moru, te djelovanjem na zajedničkim projektima na korist svojih građana. Jadransko-jonska euroregija broji 28 regionalnih i lokalnih vlasti s područja četiriju zemalja članica Europske unije : Hrvatske, Italije, Slovenije i Grčke te triju zemalja izvan Europske unije na Jadranskom moru: Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Upravo je ova euroregija začetnik inicijative za donošenje Europske strategije za Jadransko- jonsku makroregiju koja je na koncu usvojena i potvrđena u Europskom parlamentu.

Uspješna realizacija Europske strategije omogućit će nova radna mjesta i rast gospodarstva, a makroregija će predstavljati vrata prema drugim dijelovima svijeta, njihovim izazovima i mogućnostima.

Ovom prigodom novoizabrani predsjednik izložio je Program rada kojim će Euroregija poticati projekte važne za ovo područje, napose Jadransko- jonsku autocestu koja je unesena u dokumente usvojene u Izvješću koje je prihvaćeno u Europskom parlamentu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist