Županija

Dobroslavić na 137. plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija

Dobroslavić na 137. plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu 137. plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Održava se rasprava s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem o temi: „Stanje Europske unije: stajališta regija i gradova“. U ovoj raspravi koja se podudara s proslavom 25. obljetnice Europskog odbora regija, iznijet će se očekivanja naših regija i gradova u pogledu novog mandata EU-a. Članovi Odbora regija također će s novim europskim povjerenikom Fransom Timmermansom usvojiti stajalište o Europskom zelenom dogovoru.

Odbor regija će proslaviti svoju 25. obljetnicu, promišljajući o prošlosti i budućnosti. U raspravi na plenarnoj sjednici sudjeluju i bivši predsjednici Odbora regija, predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Luca Jahier, podpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčović te zastupnici iz Europskog parlamenta i bivši povjerenici Europske komisije.

Ovo plenarno zasjedanje je ujedno i posljednje u ovom petogodišnjem sazivu Europskog odbora regija. U tijeku je priprema za konstituiranje novog saziva kroz proceduru prijedloga delegata od strane država članica prema Vijeću EU-a koje će imenovati novi saziv početkom veljače 2020. godine.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist