Natrag
25.3.2019 03:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dobroslavić imenovan izvjestiteljem Odbora regija

13.7.2015 @ 16:26 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić imenovan je jednoglasno izvjestiteljem za izradu dokumenata „Mišljenje Odbora regija o jačanju prekogranične suradnje i potrebi za regulatornim okvirom“, danas u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva Odbora regija za teritorijalnu koheziju.

Dokument Odbora regija na kojemu će se raditi idućih mjeseci dio je programa luksemburškog predsjedanja EU te nastojanja za unaprijeđenjem konkurentnosti i rasta kao i poboljšanja uvjeta života građana u prekograničnim regijama. Iskustvo dosadašnje prekogranične suradnje ukazalo je na potrebu za određenim usklađenjem zakonskih odredbi. Sagledat će se mogućnosti za razvoj pravnog okvira primjenjivog u prekograničnoj suradnji tijekom provedbe projekata i programa strukturnih fondova. Rasprava o ovoj temi očekuje se u rujnu, a donošenje na Plenarnoj sjednici Odbora regija sredinom listopada.

Župan Dobroslavić je prvi član hrvatskog izaslanstva koji priprema mišljenje za Odbor regija.
Na današnjem sastanku Povjerenstva raspravljalo se i o financijskim instrumentima za poticanje teritorijalnog razvoja te o Nacrtu proračuna EU za 2016. godinu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana