Županija

Dobroslavić i Štromar o školjkarstvu u Malostonskom zaljevu

Dobroslavić i Štromar o školjkarstvu u Malostonskom zaljevu

Manipulativni prostor za školjkarsku djelatnost u Malostonskom zaljevu te građevinsko područje u Bistrini za potrebe demografske obnove Općine Dubrovačko primorje bile su teme sastanka župana Nikole Dobroslavića i potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom.

Tijekom rasprave izneseni su problemi vezani uz školjkarsku djelatnost te je zaključeno kako školjkari moraju dobiti prostor za rad na kopnu prema prijedlogu školjkara i Dubrovačko-neretvanske županije.

Istaknuto je i kako je kroz rješenja u Prostornom planu općine Dubrovačko primorje potrebno pronaći zakonito rješenje za stanovnike zapadnog dijela općine, a dogovoreno je i kako će se ponovno pokrenuti inicijativa za smanjivanje razine zaštite na kopnu u Posebnom rezervatu u moru Malostonski zaljev, kako je Županijska skupština već predložila.

U radu sastanka su sudjelovali i načelnici Općine Ston Vedran Antunica, Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić i Općine Janjina Vlatko Mratović te školjkari s područja Malostonskog zaljeva.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist