Politika

HDZ-OVCI PREZADOVOLJNI Franković najavio samo još jednu kandidaturu za gradonačelnika Grada

HDZ-OVCI PREZADOVOLJNI Franković najavio samo još jednu kandidaturu za gradonačelnika Grada

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković komentirali su privremene rezultate parlamentarnih izbora na kojima je HDZ ostvario iznenađujuću prednost.

-Veoma smo zadovoljni rezultatima izbora na državnoj razini, ali i na razini županije te jedinica lokalne samouprave. Zahvaljujemo sugrađanima koji su izišli na izbore, a posebno onima koji su glas dali HDZ-u. Smatramo da je to priznanje za rad naše stranke i Vlade na čeli s Andrejem Plenkovićem, ali i rada na razini županija, gradova i općina, kao i za naš program koji je sveobuhvatan i kvalitetan. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pobijedili smo u svim gradovima te u najvećoj većini jedinica lokalne samouprave. Prema sadašnjim podacima, od nas su bolji bili samo u Smokvici, Vela Luci i Lastovu. Zadovoljstvo je potpuno – rekao je župan Dobroslavić, inače 14. na listi HDZ-a u X izbornoj jedinici.

Na pitanje o iznenađujućoj pobjedi u Pločama župan je istaknuo kako je došlo vrijeme da HDZ preuzme odgovornost za Ploče te da je HDZ imao uspjeha u Pločama na mjesnim, predsjedničkim i EU izborima.

Na pitanje o velikoj razlici između HDZ-a i Restart koalicije, župan je odgovorio kako ankete nisu predviđale toliku razliku.

-Očekivali smo da ćemo biti bolji, međutim, pokazalo se da je razlika velika, a to nam je drago. Ne veselimo se, naravno, tuđem porazu, ali potvrdili smo naš status kao najodgovornije i najozbiljnije hrvatske stranke – naglasio je župan.

Gradonačelnik Mato Franković, peti na listi HDZ-a u X izbornoj jedinici istaknuo je kako je HDZ odnio pobjedu na više od 90 posto biračkih mjesta.

-Zahvaljujem našim sugrađanima što su nam dali povjerenje. Od lokalnih izbora ne znamo za poraz, sve smo izbore do sada pobjedili, a ova pobjeda čini mi se najveličanstvenija, najjača. Prvi iza nas je SDP s gotovo dvostruko manje osvojenih glasova. Građani su nam iskazali veliko povjerenje, ali to nosi i veliku odgovornost prema njima – rekao je gradonačelnik te na pitanje o tome hoće li otići u Sabor ili ostati samo gradonačelnikom ponovio kako će učiniti ono što bude oportuno za Dubrovnik.

-Svaki izbori su novi test, nikada ne podcjenjujemo nijednu stranku. Već sam dugi niz godina na čelu HDZ-a. Znao sam gubiti, ali sam iz izgubljenih bitaka naučio i pobjeđivati. Ostajem pri tome da ću se kandidirati još samo jednom za gradonačelnika Dubrovnika. To će biti zadnji mandat. Idemo dalje, HDZ ima sjajne ljude koji mogu voditi grad u budućnosti – rekao je Franković.

Na pitanje o tvrdnjama iz Domovinskog pokreta kako će u koaliciju s HDZ-om samo ako premijer ne bude Andrej Plenković, Frnaković je kazao da se to pita stranku koja je osvojila više mandata te da se treba pričekati da prođe malo vremena te da će se onda stvari iskristalizirati.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist