Županija

Dobroslavić čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dobroslavić čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

„Poštovani žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja naš je veliki blagdan. On obilježava vjerojatno najveći događaj u hrvatskoj povijesti – pobjedu u operaciji Oluja, konačno slamanje velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Veličanstvena pobjeda hrvatske vojske u oslobađanju zaposjednutih područja Knina, Like, Banovine, Korduna potvrdila je snagu hrvatskog vojnika, najavila uspostavu ustavnopravnog poretka na cijelom hrvatskom teritoriju, što je kasnije i ostvareno mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja.

Doprinos branitelja s područja naše županije ukupnoj hrvatskoj pobjedi bio je značajan. Brojni naši branitelji aktivno su sudjelovali u operacijama Bljesak i Oluja. Važan doprinos bila je, međutim, i sama obrana Grada, a na poseban način su to bile osloboditeljske akcije u svibnju i listopadu 1992. kojima je oslobođen cijeli hrvatski jug.

Klanjamo se žrtvama koje su pale u borbi za slobodu i samostalnost hrvatske domovine, nećemo ih nikad zaboraviti. Uvijek ćemo cijeniti žrtvu invalida, logoraša, svih branitelja. Zahvaljujemo Bogu za ovaj dar slobode.

Zahvaljujemo našim braniteljima, cijelom hrvatskom narodu u zemlji i inozemstvu, svim građanima Hrvatske koji su ovoj pobjedi dali svoj obol. Zahvaljujemo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na mudrosti kojom je ujedinio sve u obrani Domovine i poveo narod u borbi za slobodu i samostalnu državu. Zahvalni smo na svemu što danas uživamo.

Međutim jedna karika nedostaje u lancu koji simbolizira hrvatsku cjelovitost. Ta karika je Pelješki most – čvrsta veza hrvatskog juga s ostatkom Domovine. Hrvatska taj dug prema svome Jugu mora što skorije izvršiti. Naši poginuli junaci su se sigurno i za to borili braneći Domovinu i darujući njenoj slobodi i cjelovitosti svoje živote.

Sretan vam , dragi sugrađani, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!“

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist