Aktualno

“Dobro promislite što je i zašto Bleiburg”

"Dobro promislite što je i zašto Bleiburg"

Župski svećenik don Miljenko Babaić je, povodom najava kako bi Sabor mogao ukinuti pokroviteljstvo obilježavanja žrtava u Bleiburgu, uputio pismo državnom vrhu.

Kako donosi Index.hr Babaić je pismo upitio predsjedniku Sabora Borisu Špremu, predsjedniku Ivu Josipoviću te premijeru Zoranu Milanoviću, a što je u njemu napisao prenosimo s Indexa.  

– LOGOR u Jasenovcu je dugo nakon njih i dalje bio mjesto stradanja. Vrijeme je da Hrvatski Sabor zatraži brisanje s popisa stradalih u Jasenovcu onih koji to jamačno nisu; poput žrtava četnika iz Gata, Bitelića i slično. Napokon, to je dužnost Hrvatske države. Nema opravdanja za prijašnje hrvatske Vlade jer nažalost, i HDZ su preuzeli bivši komunisti i s četnicima (Stanimirovićem i ostalima) nanosili tešku pogibelj hrvatskom narodu.

Nakon teške muke, izrugivanja i razapinjanja, Isus na križu kaže da je žedan. Čovjek bi dao vode, a nečovjek pruža još gorčine; ocat ili žuč. Nakon teških mučenja, smaknuća i proganjanja obitelji i unučadi nevino pobijenih nakon rata – u miru, u Bleiburgu i na Križnim putovima, čovjek bi u svojoj Državi očekivao poštovanje (vode), a ne žuč i soljenje rana. Da, četnici i partizani su nerijetko žrtvama solili rane. Mnogo je primjera za koje po svojemu ocu zna gosp. Ivo Josipović – napisao je Babaić, dodavši kako izgleda da djeca i unuci masovnih ubojica i nakon Drugog svjetskog rata ustraju u lažnom opravdavanju svojih očeva i djedova, te tako daju samo žuč i sol narodu.

– Nažalost, nije se dogodilo prvi put kroz hrvatsku povijest da u Hrvatskom Saboru sjede ljudi nedostojni hrvatskog naroda (neki su dobili i nogu u stražnjicu). Očekujem da dobro promislite što je i zašto Bleiburg i iz kojega razloga Englezi ne dozvoljavaju otvaranje arhive. Judini srebrenjaci su prokleti, baš kao i sve u ljudskoj povijesti zarađeno na nevinoj krvi. Makar partizani/komunisti govorili kako ne vjeruju u Boga, svjedoci smo kako im krvave ruke ne daju mira – piše don Miljenko Babaić.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist