Županija

DOBRE VIJESTI U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim

DOBRE VIJESTI U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim

Osniva se mobilni palijativni tim pri Domu zdravlja Metković, a upućene su i prve smjernice za osnivanjem mobilnog palijativnog tima pri Domu zdravlja Korčula, istaknuto je ovog ponedjeljka iz Županije.

Sukladno „Bijeloj knjizi“ i smjernicama Nacionalnog programa razvoja palijativne skrbi, u travnju 2014. godine započeo je s radom Odjel palijativne skrbi pri Općoj bolnici Dubrovnik, a župan Nikola Dobroslavić donio je Odluku o osnivanju (n)ovog mobilnog tima.

Cilj palijative skrbi je smanjiti bol i neugodne simptome bolesti kod bolesnika, koji se nalaze u posljednjem stadiju neizlječivih bolesti, kao i kod bolesnika s teškim kroničnim bolestima te im osigurati i pružiti kvalitetniji život.
Već 2015. godine izrađena je Strategija palijativne skrbi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te prihvaćena na Županijskoj skupštini.

Nedugo zatim započeo je s radom mobilni palijativni tim pri Domu zdravlja Dubrovnik u čijem je radu posebno naglašeno bolesnikovo dostojanstvo, samostalnost, odlučivanje o vlastitom životu i liječenju, cjelovit pristup svakom bolesniku i boravak u vlastitoj obitelji.

Kako bi upravo takvu skrb mogli pružiti što većem broju palijativnih bolesnika, uviđa se potreba razvojem mobilnih palijativnih timova na širem području Županije.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist