Natrag
16.2.2019 20:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

DOBRE VIJESTI U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim

26.11.2018 @ 15:52 Dulist Županija

Podijelite:

Osniva se mobilni palijativni tim pri Domu zdravlja Metković, a upućene su i prve smjernice za osnivanjem mobilnog palijativnog tima pri Domu zdravlja Korčula, istaknuto je ovog ponedjeljka iz Županije.

Sukladno „Bijeloj knjizi“ i smjernicama Nacionalnog programa razvoja palijativne skrbi, u travnju 2014. godine započeo je s radom Odjel palijativne skrbi pri Općoj bolnici Dubrovnik, a župan Nikola Dobroslavić donio je Odluku o osnivanju (n)ovog mobilnog tima.

Cilj palijative skrbi je smanjiti bol i neugodne simptome bolesti kod bolesnika, koji se nalaze u posljednjem stadiju neizlječivih bolesti, kao i kod bolesnika s teškim kroničnim bolestima te im osigurati i pružiti kvalitetniji život.
Već 2015. godine izrađena je Strategija palijativne skrbi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te prihvaćena na Županijskoj skupštini.

Nedugo zatim započeo je s radom mobilni palijativni tim pri Domu zdravlja Dubrovnik u čijem je radu posebno naglašeno bolesnikovo dostojanstvo, samostalnost, odlučivanje o vlastitom životu i liječenju, cjelovit pristup svakom bolesniku i boravak u vlastitoj obitelji.

Kako bi upravo takvu skrb mogli pružiti što većem broju palijativnih bolesnika, uviđa se potreba razvojem mobilnih palijativnih timova na širem području Županije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana