DuList IN

DOBRA HRANA, DOBAR ŽIVOT Početak Good Food festivala zamirisao Pilama

DOBRA HRANA, DOBAR ŽIVOT Početak Good Food festivala zamirisao Pilama

Ricardo Luque najčešće je poznat po svom glazbenom opusu. Na Pilama pak, goste je, umjesto glazbenim instrumentom, privlačio arepom, tradicionalnim venezuelanskim kruhom. Bio je to samo mali dio ponude Sajma zdrave hrane i domaćih proizvoda, kojim je započeo Good Food Festival…

Ljubitelje hrane i svega ukusnog se već petu godinu zaredom imaju čemu veseliti jer je Good Food Festival na dobrom putu da postane prava dubrovačka tradicija. Festival ugošćuje jela i pića iz svih krajeva svijeta što Dubrovnik čini još primamljivijom svjetskom atrakcijom.

Ovogodišnji Good Food festival otvorio je Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda gdje je gostovao i Ricardo Luque sa svojom prezentacijom Arepa di Ricardo. Iako u Hrvatskoj boravi već gotovo 30 godina, Luque strastveno održava venezuelanske kulinarske tradicije, a svojom arepom odnio je i pobjedu na Masterchefu 2006. godine.
Njegova prezentacija vrlo brzo je privukla mnoštvo koje je kruh imalo priliku i kušati prilikom otvorenja. Luque će biti i domaćin na Venezuelanskoj večeri koja je dio tjednog programa, uz pratnju glazbenog programa kojem prisustvuje i Cubismo čiji je Luque član. Sajam će, kao i sam festival, trajati cijeli tjedan sa štandovima na Pilama.

Festival je pod organizacijom Turističke zajednice Grada Dubrovnika, uz bogat gastronomski, ali i zabavni, glazbeni i edukativni program cijeli tjedan. Osim za strana jela i pića, festival je i izvrsna promocija za razne dubrovačke restorane, hotele, ugostitelje i slastičare prilikom Dubrovačke trpeze koja će tijekom festivala ispuniti Stradun. Festivalski tjedan obilježava i Tjedan dubrovačkih restorana prilikom kojeg Dubrovčani imaju priliku kušati jela domaće ponude koja su možda propustili.

Uz razne radionice, kušanja i predavanja, na festivalu će gostovati i poznati splitski chef Ivan Pažanin na večeri od 4 slijeda uz birana vina, kao i gostujući chef Dino Galvagno prilikom večere od 5 slijedova uz hvarsko vino Wild Skins.

Cjelokupni program je dostupan na stranicama Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

 

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist