Kultura

DOBITNIK NAGRADE ‘VACLAV HUML’ Violinist Luka Ljubas nastupa s DSO-om u Dvoru

DOBITNIK NAGRADE 'VACLAV HUML' Violinist Luka Ljubas nastupa s DSO-om u Dvoru

Mladi violinist Luka Ljubas prvi je Hrvat koji je pobijedio na prestižnom Međunarodnom violinističkom natjecanju Vaclav Huml, dobitnik je i glavne Nagrade Zlatko Baloković, Nagrade Ivo Vuljević i brojnih drugih nagrada zbog čega Europa priča o ovom talentiranom violinistu. U Dubrovniku će nastupiti u petak, 24. svibnja u Kneževom dvoru, s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kojim će ravnati Marc Tardue. Početak koncerta je u 21 sat.

Na programu koncerta su Debussyjeva Mala suita, Poulencova Sinfonietta, a nagrađivanog glazbenika Luku Ljubasa slušat ćemo u Bruchovom Koncertu za violinu i orkestar u g molu.

Luka Ljubas rođen je u Beču, u hrvatsko – japanskoj glazbeničkoj obitelji. Prvu poduku iz violine je dobio od svoje majke, a potom nastavlja učiti u Muzičkoj školi Margareten u Beču u klasi profesora Arkadija Winokurova. Godine 2006. započinje studij violine na Državnom konzervatoriju u Klagenfurtu u klasi profesora Briana Finlaysona. Godine 2012. upisuje predstudij na Muzičkoj akademiji u Beču, a od 2015., postaje i redovni student u klasi profesora Gerharda Schulza. Tijekom svoje dosadašnje karijere, često je koncertirao u Austriji, između ostalog u bečkom Konzerthausu i na brojnim međunarodnim pozornicama – u Armeniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Italiji, Sloveniji i Japanu. Svirao je kao solist s Koruškim simfonijskim orkestrom, Bečkim komornim orkestrom, Schönbrunner Schloss orchester, Orchestra di Padova e del Veneto i brojnim drugima. U sklopu jednog radio portreta emitirana je i snimka njegove izvedbe violinskog koncerta od J. Sibeliusa, a više puta su na Austrijskom radiju emitirane njegove snimke.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist