Sport

‘DOBILI’ NIJEMCE S 12 RAZLIKE Uvjerljiva pobjeda Barakuda pred odlazak u Koreju

'DOBILI' NIJEMCE S 12 RAZLIKE Uvjerljiva pobjeda Barakuda pred odlazak u Koreju
Split, 010719. Vaterpolska utakmica izmedju Hrvatske i Njemacke odigrana je na bazenu Jadrana na Zvoncacu. Na fotografiji: Maro Jokovic Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Odlična i savršeno uspjela posljednja provjera Barakuda za skorašnje Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu. Na prekrasnom otvorenom bazenu na splitskom Zvončacu, pred lijepo ispunjenim tribinama, Hrvatska je vrlo uvjerljivo (pa i očekivano) svladala Njemačku. Gosti su ostavljeni na čak minus 12, što se golova tiče, jer u zraku je ipak bilo ‘debelo’ u plusu. Zato su se za osvježenja pobrinuli naši vaterpolisti.

Ukoliko je jedna od temeljnih ideja izbornika Tucka bila vidjeti kako mu djeluje momčad u trenucima maksimalnog tjelesnog opterećenja s priprema, dakle još poprilično umorni i ‘teški’, onda nakon ove utakmice može biti vrlo zadovoljan. Reprezentativci su djelovali plivački vrlo spremni, lucidnih rješenja u napadu, a još treba doraditi igru u obrani. Svi su se igrači upisali u strijelce s iznimkom obojice vratara te Luke Bukića, no za njega je odlično što smo ga vidjeli dva i pol tjedna nakon laparoskopskog zahvata na slijepom crijevu. Uz to je još podijelio i dva lijepa asista na početku utakmice. Najljepši gol djelo je centra Luke Lončara, prijenos za 7:4 na dodavanje Fatovića u drugoj četvrtini. Najbolji strijelac utakmice bio je Lovre Miloš s 4 pogotka, a odmah do njega Loren Fatović i Maro Joković s po tri gola.

Zanimljivu smo situaciju vidjeli u posljednjih 30-ak sekundi našeg napada, kada je izbornik Tucak pozvao minutu odmora i krenuo potom u akciju s vratarom Bijačem, ali u… napadu, na 2 metra! Nešto što omogućavaju izmijenjena pravila. Jasno da nije bilo presudno u toj akciji dati gol, kada govorimo o utakmici protiv Njemačke, ali danas-sutra se može dogoditi situacija u neizvjesnim i dramatičnim završnicama kada će nam ultimativno trebati pogodak. Valja stoga uigrati i ovakve kombinacije. Uostalom, imali smo istu situaciju i nedavno, u Beogradu u finalu Svjetske lige protiv Srbije.

Rezultat je pak bio doista manje bitan, iako i tu valja spomenuti da je izuzev kratkotrajnih vodstava gostiju (0:1 i 1:2), Hrvatska vrlo brzo preuzela i konce praćenja rezultata, povela 5:2, a kako je vrijeme odmicalo tako je i razlika samo rasla. U njemačkoj reprezentaciji, malo bolji od ostalih bio je baš… Hrvat. Zagrebački centar Mateo Ćuk koji je uostalom i postigao dva lijepa pogotka za svoju momčad.

Barakude su se nakon ove utakmice vratile u svoje pripremno uporište u Šibeniku, gdje ostaju do 4. srpnja. Dan ranije, u srijedu, 3. srpnja izbornik Tucak će odrediti konačan popis putnika za Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu.
HRVATSKA – NJEMAČKA 22:10 (5:3, 6:4, 6:2, 5:1)

SPLIT – Otvoreno plivalište na Zvončacu. Gledatelja 700. Suci: Štampalija (Šibenik) i Periš (Split).

HRVATSKA: Bijač (2 obrane), Benić 2, Fatović 3, Lončar 2, Joković 3, Buljubašić 2, Vukičević 1, Bušlje 1, Miloš 4, Vrlić 1, Šetka 1, Garcia 2, Marcelić (5 obrana), Bukić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

NJEMAČKA: Schenkel (2 obrane), Reibel 2 (1), van der Bosch 1, Real, Preuss 1, Jungling, Streleckij, Schulz 1, M. Stamm 2, Ma. Ćuk 2, Restović, Gielen 1, Götz (2 obrane), Zech. IZBORNIK: Hagen Stamm.

PETERCI: Hrvatska -, Njemačka 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 7, Njemačka 8.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 6-8 (65%), Njemačka 2-6 (33%).

Izvor i foto: HVS

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist