Grad

DJELATNICI LINĐA „Zgađeni smo odlukom gradskih vijećnika“

DJELATNICI LINĐA „Zgađeni smo odlukom gradskih vijećnika“

Djelatnici Folklornog ansambla Linđo uputili su pismo gradonačelniku, zamjenicima gradonačelnika, pročelnicima upravnih odjela za kulturu i baštinu,obrazovanje i šport te svim vijećnicima Gradskog vijeća povodom smjene bivše ravnateljice Josipe Pavlović Tabak.

„Poštovani vijećnici Grada Dubrovnika!

Politika našeg Grada ponovo od Linđa stvara „slučaj“! Hoćemo li opet mi zaposlenici biti prokazani kao krivci?

U novom ste sazivu pa da Vas podsjetimo:

Usprkos jasne želje i stava linđovaca i javnosti Grada, gradska politika 2011. godine postavlja za ravnateljicu gđu Dubravku Sarić. Razrješava je prije isteka mandata. Ako Vas interesira zašto i što se s Linđom događalo u tri godine navedenog ravnateljskog mandata, obratite nam se. Trebalo bi Vas interesirati!

Nakon razrješenja gđa Sarić ostaje zaposlenik Linđa gdje radi kao stručni suradnik u uredu ravnatelja. To joj omogućava ravnateljski ugovor.
Smiješno, tužno!

I danas, kao u prijašnjem scenariju, još jedan izigrani v.d. ravnatelj služi Vam samo za vremensko premoštenje, smirivanje javnosti i političku trgovinu.

Mi zaposlenici nismo samo izvođači i učitelji glazbe, plesa, garderobijeri itd., već i životni učitelji i prijatelji naših mladih linđovaca. Odgovorno pazimo da u Linđo ne prodre droga, upozoravamo na sve štetnosti današnjice i brinemo se za sigurnost na putovanjima.

Čudimo se roditeljima koji svoju djecu šalju na turneje da ih čuvaju ‘alkoholičari’.
Čudimo se i da je čak dvadesetsedmero djece pristupilo prošlogodišnjoj audiciji da postanu članovi tako obeščašćenog Linđa.
Velika je šteta i nepravda nanijeta i Linđu i nama.

Da ovoj divnoj mladosti Grada i okolice možemo dati naš maksimum, osnovnim preduvjetom smatramo kvalitetan odnos zaposlenika i ravnatelja – odnos prožet međusobnim povjerenjem i poštovanjem.
Specifičnost prožetosti odnosa tristotinjak amatera, desetak zaposlenika i ravnatelja izdvaja folklorni ansambl Linđo iz klasike upravljanja ostalih gradskih tvrtki.

I srećom smo dočekali osobu koju svi podržavamo, a podržava je i dio gradske politike. Vraćamo se sretni u naše Lazarete i u veselju pripremamo sa v.d. ravnateljicom proslavu 50. obljetnice. Ali NE! Vi ne dozvoljavate da u Linđu napokon sve štima.

Neuvažavanjem jednoglasne podrške zaposlenika, Stručnog vijeća Linđa, Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika i Upravnog vijeća Linđa gđi Pavlović Tabak u izboru za ravnateljicu, jasno pokazujete da su Vam svi navedeni kao i izigrana v.d. ravnateljica samo šahovske figurice.
Koja krasna poruka našoj mladosti! Zgađeni smo Vašom odlukom!

Isključivo u interesu naše mladosti, molimo Vas (bar za neka buduća razdoblja) da izdvojite folklorni ansambl Linđo iz Vaše političke trgovine.

Na kraju, mi potpisani zaposlenici, postavljamo pitanje:
Ima li itko od Vas vijećnika želju da porazgovara s nama ili da dođe na Linđov koncert, pa da onda procijenite jesmo li mi zaposlenici alkoholičari i neradnici koji isključivo gledaju svoj osobni interes ili desetljećima iskreno živimo Linđo?

Djelatnici folklornog ansambla Linđo“

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist