Grad

DJELATNICI ‘DOMUS CHRISTI’ Iznesene su brojne neistine, dobar glas Doma pokušava se uništiti

DJELATNICI 'DOMUS CHRISTI' Iznesene su brojne neistine, dobar glas Doma pokušava se uništiti

Djelatnici Doma za starije i nemoćne ‘Domus Christi’ poslali su medijima njihova očitovanja vezana za prethodne objave o ustanovi u kojoj rade.

Radi se o problemu sa stjenicama, točnije esklaciji problema, a djelatnici tvrde kako je nedavni medijski istup Mirjane Raguž, jedne od zaposlenica Doma, bio neprimjeren te na štetu svima. Ističu kako su ‘dužni reagirati’, a mi priopćenje prenosimo u cijelosti.

Smatramo da su u izjavama naše djelatnice Mirjane Raguž, nažalost, iznesene brojne neistine koje se tiču i nas samih. Žao nam je da je došlo do ovakve situacije i što se dobar glas Doma pokušava uništiti. Svi mi svjesni smo da u Domu stjenica ima i da one predstavljaju problem za naše korisnike, pa čak i posjetitelje ali i sve nas djelatnike. Upoznati smo i s načinom tretiranja stjenica i svjesni kako je teško postići potpuno uništenje dok god je u Domu stari namještaj od drva, parketa i ormara do lamperije i drvenih kreveta.

Mi kao djelatnici svakodnevno se trudimo da našim korisnicima omogućimo što kvalitetniji boravak u Domu. Ravnateljica je nabavila i 3 aparata na paru s kojima se redovno pare sobe u kojima ima stjenica. Djelatnici tvrtke Krmek su više puta dolazili i radili dezinsekciju. Žao nam je što je sve prešlo na ovu razinu jer smo na ovaj način svi pod stresom kao i sami korisnici Doma. Razočarani smo i iznenađeni ovakvim istupom naše kolegice jer nas je svih dovela u nezgodan položaj. Osobno proživljavamo napade u medijima ove dane.

Smatramo da se ovo trebalo riješiti na drugi način, ljudskiji. U Domu Domus Christi dosada je vladao mir, veselje, toplina, kao u nijednoj drugoj ustanovi. Ravnateljica je na raspolaganju svima nama i uvijek spremna pomoći te je sama najbolji primjer kako bi se svi trebali odnositi prema korisnicima. Zato nas bole neistine po medijima jer mišljenje jedne djelatnice ne vrijedi i za nas ostale. Rad u Domu Domus Christi obogaćuje svakoga od nas i zahvalni smo što smo dio tog kolektiva i svatko od nas odlučuje za sebe i ukoliko mu ne odgovara može potražiti bolje radno mjesto. Ono što nikako ne smijemo sebi dozvoliti je prozivanje imena naših korisnika u medijima.

U Domu postoji Etički kodeks, Pravilnik o poslovnoj tajni, Pravilnik o kućnom redu koji je nažalost naša kolegica ovim putem zanemarila. Žao nam je da je kolegica očito zaboravila na kolegijalnost i razumijevanje kolega za vrijeme spomenute bolesti. Jednako tako, za vrijeme epidemije, u ovom slučaju se spominje svrab, djelatnici su odgovorni za skrb o korisnicima i pravilnu zaštitu u takvim situacijama pa tako i za same sebe. Nikome od nas nije drago zbog svega što se događa i nadamo se da će uskoro naše ime biti spominjano u kontekstu kako to i zaslužuje.

Djelatnici Doma Domus Christi: Bartulović Ivana, Bradarić Lilija, Deronjić Mijana, Dolinšek Vesna, Dujmović Anica, Herceg Vera, Jejina Anka, Juras Smiljana, Kisin Mirjana, Knego Marija, Konsuo Vera, Kovač Dijana, Kriste Neđa, Lakić Božica, Ljepopio Nevenka, Menalo Tončika, Nikontović Zorica, Pralas Sanja, Rajevac Boženka, Rajevac Drago, Uličević Snježana, Uroda Jelena, Vrtiprah Atijas Jelena, Vukoja Danica, Zorić Zoran, Zec Maja, Šarac Ljubica

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist