Zanimljivosti

Djeco, ne propustite radionicu video ‘igre’ Ivana Marušića-Klifa

Djeco, ne propustite radionicu video 'igre' Ivana Marušića-Klifa

Multimedijalni umjetnik Ivan Marušić-Klif upoznat će djecu Dubrovnika s tehnikama projekcije videa na objekte u prostoru na radionici koja će se ovog ponedjeljka, 22. srpnja s početkom u 19 sati održati u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Preporučena dob za sudjelovanje na ovoj radionici je 11+ godina.

Video igra u svom nazivu upućuje na igru. Ivan Marušić-Klif jedan je od najpoznatijih hrvatskih multimedijalnih umjetnika na području interaktivnih instalacija i videa koji i u svom umjetničkom radu redovito koristi – igru. Ova radionica želi djeci prenijeti lakoću igranja tehnologijom, bez opterećivanja detaljima tehničke konstrukcije i programiranja. Polaznici će moći naučiti što je to video mapiranje, upoznati se s osnovnim alatima, isprobati upravljanje unaprijed složenim video-mapping setom te ubaciti pokoju vlastitu fotografiju ili video klip. Opušteno preispitivanje mogućnosti i granica tehnologije najbolje je znanje koje umjetnici mogu prenijeti djeci.

Ivan Marušić-Klif je i autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju site-specific instalaciju Lambda dobio je nagradu Vladimir Nazor. Autor je i video projekcija u predstavi Hamlet čija nas premijera očekuje 27. srpnja na Lovrjencu.

Popratni program razvoja publike Ključevi od grada donosi više programa za djecu na 70. Igrama. U kolovozu će se održati radionice Kako nastaje predstava, Boli me: anatomija srama, zatim propovjedaonica Jasne Held te lutkarska predstava Bijesni Orlando i premijerne izvedbe glazbeno-scenskog djela Mali princ.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist