Grad

Dječji vrtići Dubrovnik od 1. travnja uvode poslijepodnevnu smjenu i rad subotom

Dječji vrtići Dubrovnik od 1. travnja uvode poslijepodnevnu smjenu i rad subotom

Dječji vrtići Dubrovnik od 1. travnja 2019. uvode poslijepodnevnu smjenu i rad subotom u svojim vrtićima, u sklopu projekta ‘Grad ZA djecu’, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Napominju kako će se u narednom razdoblju u vrtićima organizirati sastanci za roditelje koji imaju stalnu ili povremenu potrebu za navedenim uslugama.

Usluga poslijepodnevnog rada uvest će se u vrtićima Ciciban, Gruž, Izviđač, Kono, Palčica, Pile, Radost, Lapadski Dvori, Škatulica i Pčelica. Rad subotom provodit će se u vrtićima Ciciban, Izviđač, Palčica i Pčelica, dok će vrtić na Lopudu pružati uslugu i tijekom ljeta.

-Projekt ‘Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’, izrađen je na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja s ciljem definiranja potreba roditelja za promjenom radnog vremena Dječjih vrtića Dubrovnik čiji su rezultati između ostalog pokazali opravdanost usklađivanja radnog vremena dječjih vrtića sa stvarnim potrebama roditelja – podsjećaju iz Grada Dubrovnika dodavši kako je ukupna vrijednost projekat nešto više od 14 milijuna kuna, a u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Dodijeljena sredstva iskoristit će se za angažiranje novih odgojitelja potrebnih za održavanje programa poslijepodnevnog rada vrtića te djelatnika u tehničkom osoblju i drugog stručnog kadra poput asistenata, logopeda, psihologa i edukacijskog rehabilitatora. U cilju unaprjeđenja usluga financirat će se brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes, a razvit će se i implementirati dva nova posebna programa – program Montessori i sportski program.

-Grad Dubrovnik i DV Dubrovnik ovim projektom unaprijedit će ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja. Osiguravanje usluga za 186 djece rane i predškolske dobi svakako će doprinijeti ravnoteži poslovnog i obiteljskog života putem pružanja usluge poslijepodnevnog rada te pružanje usluge rada subotom za 193 djece – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović