Županija

Dječji vrtić Konavle počeo s produljenim i smjenskim radom do 19 sati

U sklopu realizacije aktivnosti projekta ‘Otvorimo južna vrata Lijepe naše’ Dječji vrtić Konavle je 8. travnja otvorio svoja vrata za produljeni i smjenski rad do 19 sati.

Projekt „Otvorimo južna vrata Lijepe naše“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 provodi se u sklopu natječaja „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Ciljevi projekta su unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena Dječjeg vrtića Konavle s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života, stručno usavršavanje stručnjaka uključenih u rad s djecom, kao i uključivanje djece u usluge produljenog boravka u dječjem vrtiću. Predviđeno trajanje projekta je do 31.srpnja 2021., u ukupnom trajanju od 30 mjeseci, dok je ukupna vrijednost projekta 7.410.440,01 kuna, a isti toliki je i iznos bespovratnih sredstava. Prijavitelj projekta je Općina Konavle, a partner na projektu je Dječji vrtić Konavle, koji zajedno promišljaju, unaprjeđuju i podržavaju usklađivanje obiteljskog i poslovnog života roditelja.

U sklopu realizacije projektnih aktivnosti, Dječji vrtić Konavle je 8. travnja otvorio svoja vrata za produljeni i smjenski rad do 19 sati, što predstavlja jedan od prvih koraka ka odvijanju aktivnosti koje su obuhvaćene projektom, a čiju su potrebu u ovom trenutku iskazali roditelji 55-ero djece. U svrhu pripreme i realizacije projektnih aktivnosti 22. ožujka održan je roditeljski sastanak za roditelje koji su u prethodnim anketama iskazali takvu potrebu, dok je istovremeno raspisan i natječaj za zapošljavanje stručnih radnika i pomoćnog osoblja, a sve u skladu s projektnom prijavom.

Projektne aktivnosti uključuju i pružanje usluge rada subotom koja je u fazi pripreme, jačanje stručnih kompetencija zaposlenika nizom stručnih edukacija, opremanje senzorne sobe za djecu s poteškoćama u razvoju i nabavu didaktičke opreme te uvođenje posebnih programa.

Izvor: Općina Konavle

Pročitajte još

ŽUPANIJA OSIGURALA 2,4 MILIJUNA KUNA Radni materijali i ove godine besplatni osnovnoškolcima

Dulist

Za Župljane koji su ostali bez posla osigurana pomoć u iznosu od 300 tisuća kuna

Dulist

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja položeni vijenci u Čilipima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija