Zanimljivosti

Dječja velika srca darivala Caritas

„Darujmo srcem“ naziv je humanitarne uskršnje radionice dječjeg vrtića „Kono“ koja se održala u utorak 03. travnja u prostorijama vrtića na Ilinoj glavici.

Roditelji i djeca uživali su u kreativnom izražavanju izrađujući razne ukrase i čestitke za Uskrs, a pritom su učinili i jedno dobro djelo priključivši se tako obilježavanju Godine Caritasa u Dubrovačkoj biskupiji. Naime, razmišljajući zajedno sa djecom na početku korizme na temu odricanja, tete Blaženka, Sonja, Sanja i Ela potaknule su akciju „Darujmo srcem“. Želja, koja se na kraju i ostvarila, bila je da se svako dijete odrekne nečega što mu je jako važno i to daruje obitelji čiji roditelji ne mogu priuštiti svojoj djeci te sitne male radosti. Tako su prikupljeni slatkiši, igračke, školski pribor i proizvodi za higijenu, koje su na radionici roditelji i djeca s ljubavlju zapakirali u prigodne darove.

Donacija je uručena Caritasu Dubrovačke biskupije koji će pakete raspodijeliti obiteljima u potrebi. Tete dječjeg vrtića „Kono“ zahvaljuju roditeljima i djeci na spremnosti, uloženom trudu i ljubavi kojima su realizirali ovu humanitarnu akciju i u potpunosti ostvarili misao vodilju akcije „Darujmo srcem“.
 
 

Pročitajte još

ALARM ZBOG ZMIJE Zatonski vatrogasci intervenirali zbog kravosasa

Dulist

‘GRADA GLADAN’ Važno je odrediti identitet naših javnih prostora

Dulist

Bivši Jugaš spasio od utapanja desetoro kupača

Dulist