Natrag
24.3.2019 16:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dječja predstava “Kamenje” u KMD-u

16.10.2013 @ 1:31 Nikša Miletić Kultura
3;3

Podijelite:

U Kazalištu Marina Držića  21. i 22. listopada gostuje uzbudljiva dječja predstava "Kamenje" u izvedbi Kazališta Mala Scena iz Zagreba.

Redatelj ove dječje predstave je Ivica Šimić, a autori su Tom Lycos i Stefo Nantsou. Riječ je o poučnoj predstavi koja je doživjela mnoga uprizorenja i postigla velik uspjeh u cijelome svijetu; zahvaljujući aktualnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe ?lmskih kriminalističkih potraga.
 
„Kamenje“ odašilje humanu poruku u vremenu kada je to nužno potrebno. Izvorna inačica teksta nastala je tijekom procesa improvizacija u kojem su autori i glumci australskoga kazališta ZEAL Theatre Company, stvarali situacije i de?nirali dijaloge.
 
Budući da je tako stvoren materijal izrazito 'glumački', velika pažnja je posvećena oblikovanju karaktera i na oživljavanju situacija koje dovode na scenu lica u svome bijegu i potrazi. U predstavi igraju Marko Hergešić i Filip Lozić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana