Grad

Djeci Mokošice dosta je vandalizma nad njihovim igralištima!

Djeci Mokošice je dosta vandalizma nad njihovim omiljenim okupljalištima! – piše u apelu policiji, komunalnim službama Grada te pravobraniteljici za djecu Jadranka Šimunović, voditeljica Eko Omblića. Naime, vandali su ovih dana ponovno ‘poharali’ Eko park Ombla i Chalistenic park ‘Libero Mokosi’ u Mokošici.
-Ponovo je slomljena drvena kućica za knjige u Chalistenic parku (vježbalištu) Libero Mokosi, a u obližnjem Eko parku Ombla je uz polomljenu klupu, auto sprejem išarana kućica za knjige, dok su slikovnice rasparane i bačene na zemlju! Isto tako išarane su i ljuljačke. Pored Eko parka Ombla u Mokošici je išaran bojama i blatom i dio novopostavljenog metalnog rukohvata. Djeca Mokošice i Eko Omblići su ogorčeni na vandale koje kao da nitko od odgovornih (policija, komunalne službe) ne može zaustaviti! Ovi vandalizmi nisu od jučer, započeli su još 2004. godine kada su postavljeni prvi drveni eksponati u Eko parku Ombla u Mokošici – navodi u apelu Šimunović te dodaje kako su video kamere u oba parka namjerno okrenute na drugu stranu kako se ne bi na snimkama vidjelo što se radi.
-Očito nitko i ne prati kamere – smatra Šimunović.
-Djeca i mladi Mokošice i Rijeke dubrovačke, baš kao i djeca grada, zaslužuju ugodne, sigurne i kvalitetne prostore za igru i druženje. Stoga molimo Grad Dubrovnik da što prije kvalitetno uredi Dječje igralište Maslačak, Chalistenic park Libero Mokosi (uz kućicu za knjige tu su slomljene dvije klupe, kanta za smeće te iščupana tri stabla ) te Eko park Ombla – ističe dalje Šimunović uz poruku: počnite odmah!

Pročitajte još

Gradonačelnik s ugostiteljima o naplati javnih površina i poslovnih prostora

Dulist

PREDSJEDNICA DPDS-a RENATA ANDJUS Ako se situacija ne popravi, morat ćemo dignuti kredit

Iva Dedo

ADIO NEUGODNIM MIRISIMA Vodovod postavio filtere na Kantafigu i Batali

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija