Natrag
18.2.2019 01:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Djeca u Slanom učila o zaštiti i spašavanju

28.11.2013 @ 12:54 Mia Njavro Zanimljivosti
7;7

Podijelite:

U sklopu provođenja programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Osnovna škola Slano organizirali su danas prigodnu edukaciju učenika iz područja zaštite i spašavanja.

Predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik prezentirali su organizaciju sustava zaštite i spašavanja a žurne službe su praktično demonstrirale svoj rad na školskom dvorištu.

Teoretski dio kroz prezentaciju sustava zaštite i spašavanja održao je učenicima pročelnik PUZS Dubrovnik Goran Violić. s ciljem upoznavanja učenike s ulogom žurnih službi, korištenjem broja za hitne situacije 112, poticanja interesa kod djece za spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoja svijesti kod djece o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što su požari u stanu, potresi, poplave, poledica, snijeg i sl. Učenicima su podijeljene edukativne bojanke DUZS  i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja. Učenicima su na pitanja odgovarali i predstavnici hitnih službi: policije, HGSS Stanice Dubrovnik, HMP i vatrogasaca.

U praktičnoj demonstraciji aktivnosti žurnih službi svoje djelovanje u hitnim situacijama učenicima su pokazali predstavnici MUP PU Dubrovačko neretvanska, PUZS Dubrovnik, HGSS Stanice Dubrovnik, Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, JVP Dubrovačko primorje i DVD Slano. Edukaciji učenika nazočili su i predstavnici općine Dubrovačko primorje.

Ravnateljica OŠ Slano gospođa Vesna Vodopivec istaknula je značaj ovakve edukacije kojom se djeca dodatno senzibiliraju kako pomoći sebi i bližnjemu u nevolji, razvijaju  se osjećaji i želje za suradnjom i zajedništvom, ističe humanost i  solidarnost,  te je izrazila spremnost da OŠ Slano i ubuduće sudjeluje u sličnim projektima koje organizira Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i ostale hitne službe.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana