Natrag
22.4.2019 16:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘DJECA I PRIRODA SE VOLE’ Mladi Mokošani ozelenjavali okoliš

3.3.2018 @ 15:22 Dulist Vaše vijesti
5;5

Podijelite:

Iz ekoloških udruga Zeleni Forum, Eko Omblići te Eko centar Zeleno Sunce izvijestili su o hvalevrijednoj akciji ozelenjavanja okoliša, koju su u protekle dvije subote u okviru predproljetnih aktivnosti iz projekta ‘Djeca i priroda se vole’ izvela djeca Mokošice.

-Naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići i djeca Mokošice protekle dvije subote su sadili stabla, cvijeće i ljekovite biljke ne samo u svom malom Eko parku Ombla u Mokošici nego i oko obližnjih dječjih igrališta.Tako će se Mokošica i prostori između betonskih zgrada gdje se igraju mnogobrojna djeca još više ozeleniti i rascvjetati – ističu Eko Omblići.

Tijekom njihovih eko-akcija sađenja stabala i cvijeća priključilo se i nekoliko odraslih Mokošana koji su im htjeli pomoći što je zaista za pohvalu!

Veliki problem u Mokošici je zadnjih godina što neki neodgovorni sugrađani čupaju i kradu (unatoč kamerama) cvijeće i sadnice stabala što su Eko Omblići i djeca sadili. I ne samo da kradu cvijeće i stabla nego im kradu motike, grablje, lopate ako ih slučajno djeca zaborave u Eko parku ili Chalistenic parku i ne spreme u Eko centru! Bez obzira na sve gore spomenute nedaće Eko Omblići i djeca Mokošice ne odustaju. Već idućih dana kada zatopli spremaju se na slijedeće eko akcije na ozelenjavanju Mokošice – ističu mladi tajnik Eko Omblića David Cvjetanović i voditeljica projekta ‘Djeca i priroda se vole’ Jadranka Šimunović, uz poruku: ‘Nek nam naša Mokošica blista zelena i čista!’

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana