Vaše vijesti

‘DJECA I PRIRODA SE VOLE’ Mladi Mokošani ozelenjavali okoliš

'DJECA I PRIRODA SE VOLE' Mladi Mokošani ozelenjavali okoliš

Iz ekoloških udruga Zeleni Forum, Eko Omblići te Eko centar Zeleno Sunce izvijestili su o hvalevrijednoj akciji ozelenjavanja okoliša, koju su u protekle dvije subote u okviru predproljetnih aktivnosti iz projekta ‘Djeca i priroda se vole’ izvela djeca Mokošice.

-Naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići i djeca Mokošice protekle dvije subote su sadili stabla, cvijeće i ljekovite biljke ne samo u svom malom Eko parku Ombla u Mokošici nego i oko obližnjih dječjih igrališta.Tako će se Mokošica i prostori između betonskih zgrada gdje se igraju mnogobrojna djeca još više ozeleniti i rascvjetati – ističu Eko Omblići.

Tijekom njihovih eko-akcija sađenja stabala i cvijeća priključilo se i nekoliko odraslih Mokošana koji su im htjeli pomoći što je zaista za pohvalu!

Veliki problem u Mokošici je zadnjih godina što neki neodgovorni sugrađani čupaju i kradu (unatoč kamerama) cvijeće i sadnice stabala što su Eko Omblići i djeca sadili. I ne samo da kradu cvijeće i stabla nego im kradu motike, grablje, lopate ako ih slučajno djeca zaborave u Eko parku ili Chalistenic parku i ne spreme u Eko centru! Bez obzira na sve gore spomenute nedaće Eko Omblići i djeca Mokošice ne odustaju. Već idućih dana kada zatopli spremaju se na slijedeće eko akcije na ozelenjavanju Mokošice – ističu mladi tajnik Eko Omblića David Cvjetanović i voditeljica projekta ‘Djeca i priroda se vole’ Jadranka Šimunović, uz poruku: ‘Nek nam naša Mokošica blista zelena i čista!’

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist