Sport

Djeca branitelja Županiji na ponos

Djeca branitelja Županiji na ponos

Krajem kolovoza održan je još jedan Susret djece hrvatskih branitelja na Savudriji. Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljao je voditelj podružnice Ivan Gabelica i 40-ak natjecatelja u nekoliko kategorija.

 
Najzastupljenji je bio nogomet za natjecatelje rođ. 1995. i mlađe s voditeljem Goranom Galovom, nogomet za dječake rođ. 2000. i ml. s voditeljem Draženom Sršenom kao i predstavnice graničara, pikado igrača, modelara, pjevačica i dr. s voditeljicama Maricom Ćorić i Anom Ćapin. Za dobru atmosferu i fizičku spremu naših nogometaša pobrinuo se njihov stalni pratitelj Mladen Ključe.

Dubrovačko-neretvanska županija je ostvarila odlične rezultate, poglavito u momčadskim sportovima gdje smo najuspješnija županija – tako je u nogometu za dječake rođ. 1995. i mlađi osvojena zlatna medalja, brončana u nogometu za dječake rođ. 2000. i ml., a u pojedinačnoj konkurenciji stiglo je srebro za pikado, i modeliranje.

Susret, odnosno njegova 11. završnica održan je od 27. do 29. kolovoza u dječjem kampu „Veli Jože“ u Savudriji, u organizaciji krovne Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Republike Hrvatske i pod visokim pokroviteljstvom ministarstva hrvatskih branitelja.

Na samom natjecanju i druženju sudjelovalo je oko 500 djece i njihovih voditelja iz svih područja Lijepe naše koji su na regionalnim izlučnim natjecanjima u lipnju ove godine između 5000 sudionika iz svih krajeva Hrvatske izborili pravo da svoju županiju predstavljaju u završnici.

Kao i toliko puta do sada svi sudionici su se dobro zabavili kroz svoje sportske susrete, kao i kroz brojne radionice, večernje zabave, kupanja i druženje i s tugom su dočekali trenutak rastanka uz obvezatno – vidimo se i dogodine.

– Tijekom ovih susreta djeca su upoznala Istru, posjetili mjesta Umag i Motovun. Cilj ovakvog druženja osim sportskih susreta i upoznavanja različitih krajeva naše domovine jest i sjećanje na sve one koji su sudjelovali u stvaranju jedine nam Hrvatske. Ovaj naš petodnevni put završili smo posjetom Škabrnji, paljenjem svijeća i molitvom u spomen na jedan od najtežih zločina počinjenih nad hrvatskim življem u novijoj povijesti s porukom da je praštanje kršćanski čin ali da sjećanje nikad ne blijedi – javlja nam Ivan Gabelica.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist