Vaše vijesti

Đivo Dražić: Dok je na pivici, auto parkira na pločniku! (1)

Đivo Dražić: Dok je na pivici, auto parkira na pločniku! (1)

Još jedan izuzetno savjestan i građanski osvješten građanin. Vlasnik vozila sporno mjesto smatra apsolutno prikladnim za svratit na pivce u Pinkiy-a i to radi često.

Osim prikazanog postoji i cijeli niz čestih gostiju istog kafića koji uredno, bez imalo obzira i srama, parkiraju svoja vozila na dvije ili četiri rote po pločniku na samoj autobusnoj stanici pred kafićem. Velikom broj njih provao sam osobno skrenut pažžnju da svojim postupcima ugrožavaju sigurnost pješaka na ionako pješaćki frekventnoj i vozilima izuzetno prometnoj ulici. Na žalost kombinacija taštine i gluposti rezultiraju time da i dalje ustraju u svojim postupcima.

Razgovori s policijom ili komunalnim službama dovode me do lakšeg oblika frustracije. Prvi reagiraju, primjerice, tek onda kad devetogodišnje dijete na povratku iz škole, a zaobilazeći automobil parkiran na pločniku, baš poput moje kćeri, bude razneseno autobusom vanstandardnih gabarita, a dijelovi njena trupla razgaženi motoristima koji su skontali zgodnu prečicu preko istog tog pločnika od Pinky-a na niže.
Drugi zbog rodbinsko – kumskih veza odnosno činjenice što su partijski uhljebljeni ne moraju raditi ništa jer plača ionako stiže, a to što su ulice israne, pardon, zarasle drjenkom, pločnici okupirani vozilima i djeca zbog toga, u boljim slučajevima, po bolnicama koga briga, njima je plača 1. stigla.

Nadam se objavljivanjui ove fotografije bez cenzuriranja broja tablice te da će te me potpisati punim imenom i prezimenom.
Usput poručujem vlasnicima vozila poput ovoga da ću ih uredno fotografirati i publicirati putem društvenih medija.

P.S. I sam sam mangup u prometu, cijeloga života ALI NIKADA I NITI U KOJEM OBLIKU U ZONAMA STRIKTNO ODREĐENIM ZA PJEŠAKE .

Đivo Dražić

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist