GradUrednički izbor

DIVNE USPOMENE Prva generacija maturanata Elektrotehničke škole proslavila 55. obljetnicu mature

DIVNE USPOMENE Prva generacija maturanata Elektrotehničke škole proslavila 55. obljetnicu mature

Prva generacija maturanata Elektrotehničke škole Dubrovnik, 4. E razred, proslavila je ove subote 55. obljetnicu mature. Okupili su se tako 11. put u svojoj školi, danas Pomorsko-tehničkoj školi, kako bi se prisjetili lijepih sjećanja, ali i podijelili novosti jedni s drugima. Svi su složno istaknuli kako im je najljepša uspomena iz školskih klupa upravo njihovo zajedništvo koje još uvijek traje. Ove se subote na druženju okupilo njih 13 i to Ivo Bačić, Pero Božanja, Ivo Bulić, Ante Džakula, Iso Levi, Dubravko Kovačević, Mladen Kraljević, Baldo Marić, Marinko Mikulandra, Boris Milošević, Slobodan Vujanović, Tonći Vukasović te Konstantin Babić koji im se pridružio nešto kasnije nakon prigode za fotografiranje. Dodajmo kako njihovi profesori ipak nisu mogli ove subote biti prisutni na druženju koje su ovi gospari nastavili objedom u restoranu Orsan.

Inače, Elektrotehnički odjel jake struje, u kojem su se školovali elektrotehničari jake struje, kako se ovaj smjer zvao pri svome osnutku, radio je po programu školskog centra za elektrotehniku i strojarstvo u Zagrebu. Na kraju školovanja polagao se završni ispit i dobivalo se zvanje: ‘diplomiranog elektrotehničara jake struje’.
Otvaranje strojarskog odjela 1972. godine nastala je jezgra za početak rada Tehničke škole. Ostvarene široke
mogućnosti školovanja mladih ljudi u tehničkoj kulturi dovelo je do prerastanja Pomorske škole u Pomorsko-tehničku školu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist