Aktualno

Divlja odlagališta u Komolcu i Novoj Čajkovici

Divlja odlagališta u Komolcu i Novoj Čajkovici

Nakon jučerašnjeg eko apela  Eko omblića u vezi novog odlagališta u Čajkovića špilji sinoć su im se pismeno oglasili mještani Komolca i Nove Čajkovice, koji ispred svojih dvorišta i obradive zemlje imaju također divlje odlagalište, a suočavaju se s problemima buke i mnogobrojnih skladišnih prostora.

O tome su obaviještene  Inspekcijske službe Ministarstva prirode i okoliša RH ,koji su obećali uskoro izaći na teren.

Prenosimo dio pisma mještana Komolca i Nove Čajkovice

 – Obraćamo Vam se u nadi da će ovaj moj vapaj naići na plodno tlo, s obzirom da smo svakodnevni svjedoci ne poštivanja zakona kojekakivih lokalnih moćnika koji sebi smatraju za pravo dignuti se iznad zakona Republike Hrvatske.

Kao što svi znamo Rijeka Dubrovačka je zaštićeni krajolik od tamo daleke 1964 god, ili točnije 48 godina. Na području Komolca I ispred naselja Nova čajkovica udomaćila se servisno industrijska zona – divlje odlagalište šuta , kamenja, slupanih auta,…. Ogromni skladišni objekat za zamrznutu robu gdje su instalirana 4 kompresora visokorezonirajuće buke koji doslovno nama starosjediocima ne daju spavati već 6 godina, novo nasipanje u blizini iste hladnjače, itd… da ne spominjemo ostale skladišne objekte koji su se protupravno udomaćili u "Zaštićenom Krajoliku Rijeke Dubrovačke"

Obraćali smo se više puta nadležnim organima posebno državnim inspekcijama, imali smo očitavanje buke I dobili u dvije istance da se stanje mora sanirati I potom nitko odgovoran I sve pada u vodu !!

 Duboko se nadam da ce se ovaj nas vapaj za pomoć čuti malo dalje I da Vaša Eko udruga se neće samo brinuti I dizati glas za ono sto se samo dogadje uz samu obalu Omble.- ističe se u pismu. 

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist